Mısır Mutfağı
Mistik coğrafyanın muhtelif tatları...
ANASONLU ÇAY(2 kişilik)
Malzemeler:
İki buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı anason
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Yarım demet nane
1 adet limon
Hazırlanışı:
Büyük bir çaydanlıkta suyu kaynatın. Kaynayan suyu demliğe alıp, üzerine anason, tarçın, karanfil, nane ve yarım limon ekleyin. Demliğin altına soğuk su ekleyip 10-15 dakika kaynatın. Servis bardağının 1/3'ü dolacak şekilde anasonlu sudan süzerek koyun. Üzerine sıcak su ekleyip, kalan yarım limonla servis yapın.
Mısır Mutfağı
GÜLSULU MUHALLEBİ(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kakule
4 çorba kaşığı gülsuyu
Hazırlanışı:
Sütü kaynatıp, yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç yumuşayınca, tozşeker ve zerdeçal ilave edin. Ocaktan alıp, kakule ve gülsuyu ekleyin. 5 dakika dinlendirip, gül yaprakları ile servis yapın.
TARİF DETAYMısır Mutfağı
NOHUTLU MERCİMEKLİ MAKARNA(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış makarna
1 su bardağı pirinç
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet doğranmış soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
5 diş sarmısak, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pirinci 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinç yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir yerde soğanı 2 çorba kaşığı tereyağında karamelize olana dek kavurun. 2 Başka bir tavada doğranmış domates ve sarmısağı kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 3 Kalan 2 çorba kaşığı tereyağını ayrı bir tavaya alıp köpürene dek kızdırın. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine mercimek, pirinç ve nohut yerleştirin. Karamelize soğanı serpiştirip, domatesli karışımı gezdirin. En üste köpüklenmiş tereyağını döküp servis yapın.
TARİF DETAYMısır Mutfağı
BALLI BAMYA SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram taze bamya
1 adet limonun suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı toz hardal
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Bamyaları ayıklayıp yıkayın. Yarım su bardağı su, yarım limon suyu ve tuz ekleyip haşlayın. Süzüp kenara alın. Ayrı bir yerde zeytinyağı, kalan limon suyu, sarmısak, bal, hardal ve tuzu iyice çırpın. Karışımı bamyanın üzerine gezdirip servis yapın.
TARİF DETAYMısır Mutfağı
KİMYONLU NOHUT ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
10 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
5 diş sarmısak
2’şer adet domates ve çarliston biber
1’er adet kereviz ve havuç
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı pirinç
2 adet limonun suyu, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Nohudu bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu süzüp, sonra kullanmak üzere kenara ayırın. 2 Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı kavurun. Sarmısak ve doğranmış domates ilave edip, soteleyin. Küp doğranmış kereviz ve halka doğranmış havuç ekleyip 5 dakika daha kavurun. Üzerine un serpip, kenara ayırdığınız nohut suyunu ekleyin. Kalan 6 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kimyon, tuz ve karabiber ekleyip, nohut ilave edin. Defne yaprağı ve pirinç katıp, pirinç yumuşayana dek pişirin. Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
TARİF DETAYMısır Mutfağı
BAKLA FALAFEL(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı kuru iç bakla
1’er adet soğan ve sivri biber
1 demet maydanoz
Yarımşar demet soğan ve dereotu
1’er tatlı kaşığı kişniş ve pulbiber
2 tatlı kaşığı kimyon
8 diş sarmısak, tuz, karabiber
Servis için:
Susam
Hazırlanışı:
İç baklayı 24 saat suda dinlendirin. Kalan tüm malzemeyi blenderden geçirin. Baklanın suyunu süzüp, blenderdeki malzemenin üzerine ekleyin ve yeniden blenderden geçirin. Macun kıvamına gelen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde şekil verip, kızgın sıvıyağda, altın rengi alana dek kızartın. Üzerine susam serpip, raita ile birlikte servis yapın.
TARİF DETAY