Milföy ile farklı lezzetler
Çikolatalı Milföy Topları Tarifi (8 adet)
2 adet milföy hamuru
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Kızartmak için: Sıvıyağ
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Rendelenmiş çikolata
Milföy hamurlarının ikisini de, kare biçiminde 4 eşit parçaya bölün. Elinizle biraz genişletin. 1 paket çikolatayı ince kıyın. Hamurların içine koyun. Top şeklinde kapayın. Yağı kızdırın. Hamurları yağda çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri ve kalan rendelenmiş çikolatayı serpip, sıcak servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Çilekli Milföy Tarifi (1 adet)
5-10 adet çilek
2 adet milföy hamuru
Yarım su bardağı krema
1 çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
1 çorba kaşığı damla çikolata
1-2 çorba kaşığı pudraşekeri
1-2 adet çilek
KREMAYI kaynatıp ocaktan alın. Damla çikolata ekleyip soğumaya bırakın. 24 saat buzdolabında dinlendirin. Milföy hamurlarını önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Arasına krema sürüp, dilimlenmiş çilek ve damla çikolata yerleştirin. Üzerine pudraşekeri serpip, çilekle süsleyerek servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Yoğurtlu Milföy Böreği Tarifi (8 kişilik)
4-5 çorba kaşığı beyaz peynir
4 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
9-10 adet milföy hamuru
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Ezilmiş beyaz peynir, oda sıcaklığında erimiş 4 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı milföy hamurlarının üzerine pay ederek sürün ve rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Milföy ile farklı lezzetler
Kremalı Milföy Atıştırmalıkları Tarifi (8 kişilik)
10 adet tereyağlı milföy hamuru
1 çorba kaşığı tereyağı
Arası için: Bir buçuk kutu (1 kutu= 200 ml) krema
1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Kivi,
vişne
nane
MİLFÖY hamurlarını oda sıcaklığında yarı yarıya çözülene kadar bekletin.Her birini dörde kesin ve toplam 40 adet kare milföy hamuru elde edin. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve içini su ile ıslatıp, süzün. Yarımşar cm aralıklarla milföy hamurlarını tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra fırını kapatıp, hamurlar soğuyana kadar fırında bekletin. Hamurlar soğuyunca her milföy hamurunu ikiye ayırın ve toplam 80 adet milföy hamuru elde edin. Arası için kremayı tozşeker ile birlikte derin bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpın. Daha sonra buzdolabının en üst rafında 2 saat bekletin. Kremayı sıkma torbasına doldurun ve 1 adet milföy hamurunun üzerine sıkıp, diğer milföy hamurunu üzerine kapatın. Tekrar krema sıkın ve milföy hamuru yerleştirip, üzerine krema sıkın. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. Atıştırmalıkların üzerini dilimlenmiş kivi, vişne ve nane yaprağı ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri