Lezzetli tarifler
Cevizli ve Çikolatalı Tart
Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağından 1 parmak az un
Yarım su bardağı tozşeker
150 gram tereyağı
3 adet yumurta, bir tutam tuz
İç malzemesi için: 150 gram toz ceviz
1 su bardağından 1 parmak az tozşeker
3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tarçın
1 adet limonun suyu
Üzerine: 200 gram bitter çikolata
Süslemek için: Rendelenmiş bitter ve
sütlü çikolata, vişne
Cevizli ve Çikolatalı Tart Yapılışı
HAMUR için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru strech filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane ile açıp, 26 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cevizli harcı hamurun içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tart soğuyunca üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın. Rendelenmiş çikolata ve vişne ile süsleyin.
Lezzetli tarifler
Vişnovi Tart (Vişneli Kek)
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı pudraşekeri
250 gram tereyağı
10 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı vanilya
100 gram vişne kompostosu
Vişnovi Tart (Vişneli Kek) Yapılışı
Pudraşekerini ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alıp tahta kaşıkla iyice ezerek karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin. Eleyerek unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Vişne kompostosunu da ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyin ve vişne sos ile servis yapın.
Lezzetli tarifler
Çikolatalı Puding
Malzemeler
225 gram tereyağı
300 gram bitter çikolata
8 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı un
Servis için: Dondurma, çikolata sos ve çikolata parçaları
Çikolatalı Puding Yapılışı
İLK olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını başka bir tencerede eritip, çikolatayı ekleyin. 1-2 defa karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Önce yumurta aklarını tozşekerin yarısıyla birlikte çırpın. Başka bir kapta, yumurta sarılarını kalan tozşekerle mikserleyin. Çırptığınız bütün malzemeleri, çikolatalı karışımla birlikte bir kabın içine alın. Üzerine nişasta ve unu ilave ederek, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta büyüklükte bir kek kalıbının içini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dilimleyerek, dondurma, çikolata sos ve çikolata parçalarıyla servis yapın.
Lezzetli tarifler
Çikolatalı Mus
Malzemeler
Yarım çay bardağı tozşeker
3 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
500 gram krema
240 gram bitter çikolata
2 adet yaprak jelatin
Yarım çay bardağı buzlu su
Süslemek için:
80 gram beyaz çikolata
Çilek sos için:
1 kg çilek
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Çikolatalı Mus Yapılışı
Şekerle yumurta sarıları mikserle çırpın. Kremayı da mikserle köpürtün. Jelatin yapraklarını buzlu suda eritin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta aklarını çırparak köpürtün. En son bu karışıma ekleyin. 5 adet küçük kalıba bu malzemeyi doldurun. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Sonra tatlıları servis tabağına ters çevirin. Üzerine, erittiğiniz beyaz çikolatayı gezdirin. Sos malzemesini kaynatıp, mikserle çırpın. Tatlılarla birlikte servis yapın.
Aşçının notu: Benmari usulü eritmek: Kaynayan su dolu bir tencerenin içine konulan küçük bir kaba çikolata yerleştirilir ve bu şekilde eritilir.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel