Lezzetli Köfte Yapımının Püf Noktaları
Köfte, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Kıymanın değişik şekillerde kızartılması ile yapılır. Yaklaşık 291 çeşit köfte vardır. Köfte, doğru yöntemler ile yapımı kolay olan bir yiyecektir.
Köfte, Türk mutfağının önemli yemeklerindendir. Kıymanın değişik şekillerde kızartılması ile yapılır. Yaklaşık 291 çeşit köfte vardır. Köfte, doğru yöntemler ile yapımı kolay olan bir yiyecektir.
Lezzetli Köfte Yapımının Püf Noktaları
Püf noktaları Köfteyi yoğurduktan sonra ellerin temizliğini kolaylaştırmak için, yoğurma işlemine başlamadan önce ellerinizi ıslatın.
Özenle yoğrulan ve kızartılan köftelerin, tekrar ısıtıldığında tavaya yapışmasını önlemek için, köfte ısıtırken tavanın dibine bir dilim pastırma veya jambon koyun.
Kadınbudu köftenin özelliği saçaklı olmasıdır. Bunu sağlamak için, köfteler yumurtaya bulanır. Sonra köfteler, çok kızgın yağa koyulur. Ayrıca, tavada seyrek olarak kızartılması önerilir. Köpük oluşumu sonrası, içine sebzelerin koyulması tavsiye edilir.
En lezzetli köfte tarifleri için tıklayın