Çayın yanına 10 nefis kurabiye tarifi

 Ayvalı Pofuduklar Tarifi (50 kişilik)

 Hamur için: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Üç buçuk su bardağı un
İç malzemesi için:
Yarım su bardağı fındık
2 adet küçük boy ayva
Yarım çay bardağı tozşeker
Üzerine: Pudraşekeri


HAMUR için tereyağı, pudraşekeri, yumurta ve tuzu mikserle çırpın. Un ekleyip iyice yoğurun. Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. İç malzemesini hazırlamak için kabukları soyulup, rendelenmiş ayvayı tozşekerle birlikte pişirin. Havanda dövülmüş veya robottan geçirilmiş fındığı ilave edip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde açıp, su bardağının ağzı ile daireler çıkarın. Ortalarına iç malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarının açılmaması için kapatmadan önce kenarlarına su sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pudraşekerine bulayın. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...