Koyu yeşil yapraklı sebzelerin iyi etkileri nelerdir?
Yeşil yapraklı sebzeleri, günlük mönünüze eklemeye başladığınızda, kan dolaşımınız ve solunum sisteminiz rahatlayacak, kısa sürede kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Yeşil renkli bütün bitkiler, sağlıklı olmanız için beslenmenizde sıklıkla yer vermeniz gerekenler besinler. Ancak pişirme işlemi klorofilin büyük bölümünü olumsuz etkiler. Onun için yeşil bitkileri mümkün olduğunca çiğ olarak tüketmeli veya kısa süreli pişirilmesine özen göstermelisiniz.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELERİ NEDEN TÜKETMELİSİNİZ?
Vitamin oranı yüksek A, C, E, K ve B grubu vitaminlerini içermenin yanında kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve demir gibi mineraller içerir.
1
1
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL