Kimsenin bilmediği 10 faydalı meyve
Amerikanda bir dergi "Kimsenin pek tanımatığı çok sağlıklı 10 yiyeceği" sıraladı. Derginin listesinde yer alan bu 10 bitki, sebze ve meyvenin çoğu ülkemizde bilinmiyor. Ancak bu yiyeceklerin her biri vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri taşıyor. İşte bu dergiye göre pek tanınmayan 10 yiyecek:
Amerikanda bir dergi "Kimsenin pek tanımatığı çok sağlıklı 10 yiyeceği" sıraladı. Derginin listesinde yer alan bu 10 bitki, sebze ve meyvenin çoğu ülkemizde bilinmiyor. Ancak bu yiyeceklerin her biri vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri taşıyor. İşte bu dergiye göre pek tanınmayan 10 yiyecek:
Kimsenin bilmediği 10 faydalı meyve
Pu-erh çayı
Zayıflatıcı çaylar arasında ilk sırada gösterilen Pu-erh çayı, Çin'in Yunnan bölgesinde yetişiyor. Kırmızı çay olarak da bilinen Pu-erh çayı tam okside özelliği taşıyor. Pu-erh çayı şarap gibi yıllandıkça tadını daha iyi bulur. Polifenoler zengini olan bu çay ayrıca kolestrolü dengeleyici etkisi de bulunyor.
TARİF DETAYKimsenin bilmediği 10 faydalı meyve
Pomelo
Görünüşü itibarıyla yeşil greyfutu andıran pomelo ekşi bir kavun tadında. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yetişen bu bitki marketlerdeki yerini yaz ortaları ve sonbaharda alıyor. Düşük kalorili bu meyve zengin lif ve potasyum içerir. Kanseri önleyen antioksidanları da bünyesinde barındırır.
TARİF DETAYKimsenin bilmediği 10 faydalı meyve
Helvacı kabağı
Bir kabak türü olan helvacı kabağı küremsidir. Üzeri dilimli, pürtüklü, düz, kirli sarı ya da kırmızımtırak renklidir. Antioksidan özelliğinin yanı sıra A ve C vitamini içerir. Helvacı kabağı potasyon ve lif zengini bir sebzedir. Lahana gibi çorbası yapıldığı gibi kaynatılarak da tüketiliyor.
TARİF DETAYKimsenin bilmediği 10 faydalı meyve
Celeriac
Görünüşü itibariyle kerevize pek benzemeyen bu sebzenin tadı kerevize çok yakındır. B6, C ve K vitamini içeren celeriac potasyum ve magnezyum zengini. Pahalı olmayan bu sebze mutfakta çok amaçlı kullanılabilir. Yemeği yapılabileceği gibi salatada da kullanılır.
TARİF DETAYKimsenin bilmediği 10 faydalı meyve
Teff
Afrika'nın kuzeyinde yetiştirilen bir tahıl çeşidi olan teff, mangenez, demir, lif, protein, B vitamini ve çinko zengini. Glutensiz olan bu tahil Etiyopya'da ekmek yapımında kullanılır. Bir bardak pişirilmiş teff günlük kalsiyumun yüzde 40'nı ve sekiz temel amino asit ihtiyacını karşılar.
TARİF DETAYKimsenin bilmediği 10 faydalı meyve
Semiz otu
Akdeniz mutfağına özgü olan semiz otu Batılı ülkelerde pek tanınmamakta. Omega 3 zengini olan semiz otu C ve E vitaminleri içerir. Lif zengini olan semiz otu pektin de içerir. Ekşimtırak olan bu bitki salata, sos ve sandiviçlerde kullanılabilir.
TARİF DETAY