Kerevizin lezzet verdiği tarifler
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif
Malzemeler
4 parça füme rozbif
1 dal kereviz
5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir parça rokfor
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif Yapılışı
Süsleme
yapmak için kerevizin sapından bir parça kenara ayırın. Kalan kereviz sapını blenderden geçirip,püre haline getirin. Kıyılmış sarmısak, tereyağı, rokfor peyniri, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip, ocağaoturtun. Püre ısınana dek pişirin. Rozbifi servis tabağına alın. Yanına püreyi yerleştirin. Kenara ayırdığınız kereviz sapı ile süsleyip servis yapın.
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif
Malzemeler
4 parça füme rozbif
1 dal kereviz
5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir parça rokfor
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Kereviz Püresi Eşliğinde Rozbif Yapılışı
Süsleme
yapmak için kerevizin sapından bir parça kenara ayırın. Kalan kereviz sapını blenderden geçirip,püre haline getirin. Kıyılmış sarmısak, tereyağı, rokfor peyniri, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip, ocağaoturtun. Püre ısınana dek pişirin. Rozbifi servis tabağına alın. Yanına püreyi yerleştirin. Kenara ayırdığınız kereviz sapı ile süsleyip servis yapın.
Kerevizin lezzet verdiği tarifler
Karnabahar ve Kereviz Salatası
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 adet kereviz, 1 adet elma
1 adet buyuk boy soğan
2 corba kaşığı sıvıyağ
1 corba kaşığı sut
2 corba kaşığı pulbiber
1 adet limonun suyu, 1 adet marul, tuz
Sos için:
4-5 adet murdum eriği
4 adet arpacık soğan, 2 corba kaşığı sirke
Karnabahar ve Kereviz Salatası Yapılışı
Karnabaharı ciceklerine ayırın. Kerevizi temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Karnabahar ve kerevizi, sut ve tuz eklediğiniz sıcak suda 4 dakika haşlayınğ Suzgece alıp suzun. Sos icin eriklerin cekirdeklerini cıkarıp dilimleyin. Arpacık soğanları, dilimlenmiş erikler ve sirkeyle 2-3 dakika soteleyin. Mikserden gecirip koyu kıvamda bir sos elde edin. Elmayı dilimleyip yarım limonlu suda 5 dakika bekletin. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Elma dilimlerini yağda cevirip kenara alınğ Aynı yağda karnabaharları kızartıp elmaların uzerine alın. Soğanı halka halka kesip pulbibere bulayın. Aynı yağda soğan halkalarını da kızartın. Soğan halkalarını kağıt pecete uzerinde bekleterek fazla yağını alın. Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirin. Elma, karnabahar ve soğan halkalarını yeşilliklerin uzerine yerleştirin. Limon suyunu tuzla karıştırıp salatanın uzerine gezdirin. En uste erik sosu gezdirip servis yapın.
TARİF DETAY