Kastamonu Mutfağı
Kastamonu' nun yöresel tatlarını sofralarınıza konuk etmek için tariflerimizi deneyebilirsiniz...
OVMAÇ ÇORBASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
Bir buçuk su bardağı yoğurt, tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, nane
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına un, yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve birkaç çorba kaşığı sıcak su ekleyin. Tüm malzemeyi avuç içinde ovarak pirinç büyüklüğünde küçük hamur parçaları yapın. Bir tencerede su, tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve sarmısağı kaynatın. Hamur parçalarını yavaşça suya eklerken, bir taraftan da topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Hamurlar yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede yoğurdu çırpın ve yavaşça çorbaya ekleyip, karıştırın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Bir tavada tereyağını eritip, ulbiber ve nane ekleyin. Karışımı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Kastamonu Mutfağı
EĞŞİLİ PİLAV(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı Siyez bulguru
2 adet soğan
5 su bardağı su
250 gram ebegümeci
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
250 gram ısırgan otu
2 su bardağı ekşi yoğurt
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber
Üzerine:
Maydanoz, dereotu, pulbiber
Hazırlanışı:
Bulgur, 1 adet ince kıyılmış soğan ve suyu bir tencereye alın. Çorba kıvamına gelene kadar kaynatın. Ebegümeci, nane, maydanoz, dereotu ve ısırgan otunu kıyıp, bulgura ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Diğer taraftan yoğurdu yumurta ile çırpın. Kaynayan karışıma yavaşça ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Kalan soğanı ince kıyın ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin, 1-2 kez çevirdikten sonra pilavın üzerine dökün ve karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYKastamonu Mutfağı
ETLİ EKMEK(10 Adet)
Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardağı un
Yeteri kadar ılık su
Bir tutam tuz
İç malzeme için:
400 gram dana kıyma (kaburga bölgesinden)
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı su
tuz karabiber
Üzeri için:
Tereyağı
Hazırlanışı:
Öncelikle hamur için un ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurdan 10 eşit beze ayırırn ve her birini servis tabağı büyüklüğünde incecik açın. İç malzeme için kıymayı derin bir kaba alın. İçine rendelenmiş soğan, su, tuz ve karabiberi katıp, karıştırın (sulu bir kıvam olması gerekiyor). Açtığınız yufkalardan birinin yarısına iç harçtan koyup, yayın ve diğer yarısını üzerine kapatın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve sacda veya yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü-arkalı pişirin.Üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.
TARİF DETAY