Karayemiş
Taflan ve Hint kirazı olarak da bilinen karayemiş, gülgiller familyasına aittir. Daha çok gölgeli ve rutubetli bölgelerde bulunan, beş-on metre boyları arasında, küçük beyaz çiçekler açan ve yaprak dökmeyen bir ağaç türüdür.
2
5
Karayemiş
Aynı yöntem öğlen ve akşam yemeklerinden kırk beş dakika sonra tekrarlanır. Karayemişi çekirdeğiyle birlikte yiyemeyenler, meyvenin tamamını havanda dövdükten sonra, kaynar su içerisinde on-on beş dakika demleyerek posasıyla birlikte içebilir. Bu faydalı içecek, özellikle şeker hastaları için şifalı etkilere sahiptir.Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL