Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma
1 paket köfte harcı
1 su bardağı su
3 diş sarmısak
Çok az sıvıyağ
Dilediğiniz boyda ekmek çeşitleri
Üzeri için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
3 diş sarmısak
Tuz
karabiber
kekik
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmek Üstü Sarımsaklı Köfte Yapılışı
BİR kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına dizdiğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin.
Tavadaki yağı döküp, aynı tavada 1 çay bardağı zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği, sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Soya Kıymalı Semizotu Köftesi
2 Kişilik
Malzemeler
1 demet semizotu
1 su bardağı soya kıyması
1 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber,
1 adet soğan
Soya Kıymalı Semizotu Köftesi Yapılışı
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine çıkacak kadar su koyarak 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Avucunuzla sıkarak iyice suyunu çıkarın.
Derin bir kabın içine soya kıyması ve bulguru alın. Yine üzerini aşacak şekilde sıcak su ilave edin ve 30 dakika bekletin. Bulgur ve kıyma suyu çektikten sonra, içine semizotu, köri, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyin. Soğanı rendeleyin ve hepsini iyice yoğurun. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler yapın. Çok az yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aldığınız köfteleri bulgur pilavı, yoğurt ve salata ile beraber sıcak olarak servis yapın.
Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Levrek Köfte
4 Kişilik
Malzemeler
400 gram levrek
4 dal taze soğan
5 adet mantar
2 adet sivri biber
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
pulbiber
Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
pulbiber
Levrek Köfte Yapılışı
Filetosuna ayrılmış levreği incecik doğrayıp bir kaseye alın. Taze soğan, mantar, sivri biber, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp balığa ilave edin. Yumurta, galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve pulbiber ekleyip bütün malzemeyi iyice yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfte şekli verin. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada az sıvıyağ ile kızartın. Sos için pulbiber ve ince kıyılmış sarmısağı tereyağında kızdırın. Köfteleri hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Domates Püreli Köfte
2 Kişilik
Malzemeler
250 gram köftelik kıyma
1 çay kaşığı sirke
Bir tutam karbonat
Tuz,
karabiber,
2 adet domates
6 adet sivri biber
Domates Püreli Köfte Yapılışı
Kıymayı bir kaba alın. Üzerine sirke, karbonat, tuz ve karabiber ekleyin. Yoğurup küçük parçalar koparın. Elinizde parmak şekli verin. Yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını kızartın. Bu arada domates püresi için domatesleri teflonda közleyin.
Kabuklarını soyun. İsterseniz rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın. Biberleri de közleyin. Köftelerle biberleri servis tabağına alın. Domates püresini köftelerin ve biberlerin üzerine gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
Hiç tatmadığınız köfte tarifleri
Sebzeli Köfte
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg kıyma,
1 adet soğan
Yarım ekmek içi,
1 adet yumurta
Maydanoz,
tuz,
karabiber
1 su bardağı patates
1 su bardağı havuç(küçük doğranıp haşlanmış)
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı salça
Tuz,
karabiber,
dereotu
Sebzeli Köfte Yapılışı
Öncelikle kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, suyu sıkılmış ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak parmak şekli verin. Köfteleri yağsız tavada kızartın.
Ardından bir tencereye koyun. Üzerine patatesli-havuçlu garnitürü ekleyin. Bezelye ilave edin. Tereyağında unu kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Bu malzemeyi köftelerin üzerine ilave edin ve orta ateşte pişirin. Daha sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri