Helva
KAŞIK HELVASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 su bardağı un
250 gram tereyağı
2 su bardağı süt veya su
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Un ekleyip rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Üzerine kaynar süt veya su ekleyip karıştırın. Sütü çekince tozşeker ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, 5-10 dakika dinlendirin. Kaşık yardımıyla şekil verip servis yapın.
Helva
PEYNİR HELVASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kalıp tuzsuz taze beyaz peynir
2 çorba kaşığı un
Yarım kg tozşeker
Hazırlanışı:
Peyniri bir gece suda bekletin. Daha sonra iyice ezip, bir tencereye alın. Orta hararetli ateş üzerinde sürekli karıştırın. Suyunu çekince un ekleyip, unun kokusu gidene kadar devamlı karıştırarak pişirin. Şeker ekleyip karıştırmaya devam edin. Macun kıvamı alana dek bu işlemi sürdürün. Ilık olarak servis yapın.
Helva
PORTAKALLI İRMİK HELVASI(12 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket irmik
250 gram tereyağı ve margarin karışımı
1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Hindistancevizi, portakal kabuğu ve ince çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
Fıstık ve irmiği yağla birlikte kavurun. Karamel rengini alınca, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Biraz daha kavurup ateşten alın. Sütü ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra tozşekeri ekleyin. Yarım saat dinlendirin ve servis tabağına alın. Rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve ince çekilmiş cevizle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri