Ginseng Çayı
Ginseng çayı, Latince ismi Panax Quinquefolius olan ginseng bitkisinin 6- 7 cm’ye kadar uzayabilen köklerinden yapılır.Ginseng bitkisinin 4 ile 10 yıl arasında yavaş büyüyen çatallı kökleri geleneksel Çin tıbbında ilaç olarak tüketilmiştir.
4
9
Ginseng Çayı
Lezzetli bir çay demlemek için kullanılan su ve kökü miktarı oldukça önemlidir. Çay yaparken kullanılan standart ölçü 2 su bardağı suya 1 kaşık rendelenmiş kök veya 4- 5 ince dilimlenmiş ginseng kökü şeklindedir. Toz ginseng ile çay demlenecek ise bir bardak için 1 çay kaşığı toz kullanılmalıdır. Bunun yanında çayı tatlandırmak için şeker yerine bal kullanılması tavsiye edilir.
5
9
Ginseng Çayı
Ginseng çayının faydaları nelerdir? -Antioksidan etkisine sahip olan ginseng çayı, oolong çayı gibi kalp sağlığına iyi gelir. - Zihinsel performansı arttıran çay, zihne uyanıklık ve canlılık verir. Bu özelliği ile konsantrasyon arttırarak hafızayı güçlendirdiği ve beyin fonksiyonlarını geliştirdiği söylenmektedir.Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL