Gıdaları buzdolabında taze tutmanın püf notları
Buzdolabına konan yiyeceklerin taze kalmasını sağlamak, biraz da kullanıcıların elinde.Gıdaların hızlıca çürüyüp bozulmasına karşı,hangi gıdayı nasıl ve nerede saklamamız gerek?
Soğuk depolama söz konusu olduğunda, buzdolabının niteliği ve yiyecekleri düzenleyip organize etme şekliniz, gıdaların tazeliği ve raf ömründe belirleyici rol oynuyor.
1
1
Gıdaları buzdolabında taze tutmanın püf notları
Temizleme
Buzdolabını düzenli olarak boşaltarak içini temizlemek, kapı ve rafları bir dezenfektanla silmek son derece önemli. Temizleyici maddelleri yüzeye spreyle uygulamaktan kaçının; onun yerine bir beze az miktarda deterjan uygulayarak silmeyi tercih edin. İnatçı lekeler için karbonat ve ılık suyla hazırlayacağınız karışımı, söz konusu bölgeye yumuşak ve ılık bir bezle uygulayın. Parmak izlerini çıkarmak için bir havlu kağıda birkaç damla zeytinyağı dökerek mucizeler yaratabilirsiniz. Kahve çekirdekleriyle dolu bir kap ya da yarım bir limon ise buzdolabını istenmeyen kokulardan arındıracaktır.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL