Gerçek ev yemekleri
KATMER EKMEK(8 Kişilik)
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, sıvıyağ, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip yoğurun. Unlanmış zeminde merdane yardımıyla 2-3 mm inceliğinde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün. Hamurdan dört parmak genişliğinde şeritler kesip, bir adet şeridi rulo şeklinde sarın. Diğer şeritleri de üzerine sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hafifçe bastırın. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Yarım saat dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Gerçek ev yemekleri
YEŞİL MERCİMEK SALATASI(2-4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 dal taze soğan
1 adet domates
5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limon
3-4 dal maydanoz, dereotu ve nane
Servis için: Göbek marul
Hazırlanışı:
Mercimeği tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayana dek pişirip, suyunu süzün. Soğuduktan sonra üzerine kıyılmış soğan, küp doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Marul yapraklarının içinde servis yapın.
Gerçek ev yemekleri
CEZERYE(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 paket hindistancevizi
34 adet pötibör bisküvi
Hazırlanışı:
Havuç, su ve tozşekeri kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ilındıktan sonra ezin. Un haline getirilmiş bisküvi ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hindistancevizine bulayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri