Fırından lezzetli tatlar
Fırında Patates Oturtma Tarifi
5 Kişilik
Malzemeler
5 adet patates
1 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ
250 gram kıyma
3 adet sivri biber
3 adet domates
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı
karabiber
Yeteri kadar tuz
Servis için:
Kıyılmış maydanoz
Patates kızartması
Fırında Patates Oturtma Yapılışı
Küp doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kıyma, kıyılmış biber, doğranmış domates ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz ilave edin. Patateslerin kabuklarını temizleyip, enlemesine ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşıkla oyup, yıkayın. İyice kurulayıp, kalan sıvıyağda hafifçe kızartın. Pişirme kabına yerleştirip, içlerini kıymalı harçla doldurun. Ayrı bir yerde salçayı su ile açıp, patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Maydanoz ve patates kızartması ile süsleyip servis yapın.
Fırından lezzetli tatlar
Fırında Kebaplı Pilav Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
3/4 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kg kuşbaşı bonfilelik et
2 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
200 gram bezelye
200 gram mantar
Tuz
karabiber
1 adet patates
Yarım demet dereotu
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Fırında Kebaplı Pilav Yapılışı
Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat bekletin. Pirinci yıkayıp, yarım çay bardağı sıvıyağda şeffaflaşana dek kavurarak bekletin. Bir tencereye sıvıyağı alıp, ısıtın. Eti ekleyip, suyunu bırakıp çekene dek kavurun. Küp doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene dek kavurun. üp doğranmış havucu ekleyip, birkaç kez çevirerek salçayı ilave edin. Yarım dakika daha kavurduktan sonra bezelye, dilimlenmiş mantar ve malzemenin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Ağır ateşte et iyice yumuşayana dek pişirin. Tencereyi ateşten almadan 10 dakika önce soyulmuş ve birkaç yerinden bıçakla delinmiş patatesi bütün olarak tencereye ilave edin. Tencereyi ateşten alın. Isıya dayanıklı bir kasenin orta kısmına patatesi koyun. Üzerine suyunu süzdürdüğünüz kebabı doldurun. İnce kıyılmış dereotunu serpin. Kaseyi ısıya dayanıklı bir fırın kabına ters çevirip bekletin. Pirincin bulunduğu tencereye sıcak su ve tuzu ekleyip, pirinç hafifçe suyunu çekene dek 5 dakika pişirin. Sonra pirinci ateşten alıp, fırın kabındaki kasenin etrafına yayın. Kaseyi alın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pirinç suyunu iyice çekene dek pişirin. Söndürülmüş fırında yarım saat demlendirin. Daha sonra servis yapın.
Fırından lezzetli tatlar
Fırında Kıymalı Pırasa Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
2 kg pırasa
5 silme çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
300 gram kıyma
Yarım çorba kaşığı salça
2 su bardağı su ya da et suyu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı süt,
tuz,
karabiber
Fırında Kıymalı Pırasa Yapılışı
Pırasaları temizleyip, 1 cm genişliğinde halkalar halinde doğrayın. Tereyağını kızdırıp küp doğranmış soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Pırasayı tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. 20 dakika ara sıra karıştırarak pişirin ve yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Salçayı 2 su bardağı suda açıp tepsinin üzerine dökün. Tepsiyi 200 derecede ısıtılmış fırına verip suyunu çekinceye kadar pişirin. Sürenin bitiminde tepsiyi fırından alıp biraz ılıtın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve sütü çırpıp, bu karışımı da tepsinin üzerine dökün. Tekrar fırına verip 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Fırından lezzetli tatlar
Fırında Kefirli Patates Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
Yarım su bardağı kefir
6 adet patates
3 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Fırında Kefirli Patates Yapılışı
DÖRT adet patatesi haşlayıp, kabuklarını soyun. Rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine kefir, rendelenmiş havuç, bezelye, toz kırmızıbiber, muskat, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Kalan 2 adet patatesi halka şeklinde incecik dilimleyin. Fırına dayanıklı orta boy bir kabı yağlayın. Kabın
tabanına ve kenarlarına dilimlenmiş patateslerin bir kısmını yerleştirin. Ortasına kefirli karışımı doldurun. Üzerini kalan patates dilimleri ile kaplayın. Ayrı bir yerde zeytinyağı ile yumurta sarısını iyice çırpın. Fırça yardımıyla patateslerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.
Servis tabağına alıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri