Farklı bir tarif; balık köftesi

Balık köftesi

Malzemeler:

2 adet çipura

1 adet soğan

1 adet yumurta

4-5 dilim tost ekmeği

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydanoz

1 çay bardağı galeta unu

1’er tatlı kaşığı tuz ve karabiber

Süslemek için:

Kuşüzümü

Servis için:

 Marul yaprakları

Hazırlanışı:

Çipuraları arzuya göre az su ile haşlayın ya da yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Soğuduktan sonra derisini ve kılçıklarını temizleyin. 2 Geniş bir kapta çipura, rendelenmiş soğan, yumurta, ufalanmış tost ekmeği, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan parçalar koparıp dilediğiniz şekli verin. Galeta ununa bulayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi dönene dek pişirin. Kuşüzümü ile süsleyip, marul yaprakları eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...