Etsiz seçenekler
KREPTE SEBZE KAVURMASI(6-8 Kişilik)
Krep için: 3 adet yumurta, 2 su bardağı süt, yarım kahve fincanı sıvıyağ, aldığı kadar un, içi için: 2 adet patlıcan, 1 adet pırasa, 100 gram lahana, 8-10 adet mantar, 3 adet kırmızı biber, tuz, karabiber, 1 su bardağı zeytinyağı, 200 gram dil peyniri
Krebi hazırlamak için, tüm krep malzemesini, akışkan kıvamlı bir hamur elde edene kadar mikserde karıştırın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sebze kavurması için, tüm sebzeleri ince doğrayıp tuz ve karabiberle karıştırın. Zeytinyağında soteleyip, ocağın altını kapatın. Dil peynirini tel tel ayırıp sebze kavurması ile karıştırın. Sebze kavurmasını kreplerin içine pay edip servis yapın.
Etsiz seçenekler
KABAKLI PAY(6-8 Kişilik)
500 gram balkabağı, 1 çay fincanı ılık su, 1 su bardağı esmerşeker, 1’er çay bardağı krema ve kıyılmış ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi, yarım çay kaşığı toz zencefil, hamur için: 125 gram tereyağı, 2 tatlı kaşığı tozşeker, yarım çay bardağı su, 2 su bardağı un, 1 adet yumurtanın sarısı
Hamur malzemesinin tümünü geniş bir kapta karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Balkabağını dilimleyin. Ilık su ve esmerşekerle birlikte iyice pişirip blenderden geçirin. Balkabağı soğuyunca krema, ceviz, hindistancevizi ve toz zencefili karıştırın. Hamuru tart kalıbına incecik yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamur soğuyunca, üzerine hazırladığınız kabaklı karışımı yayın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri