En lezzetli 10 Börek tarifi
İç Baklalı Krep Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
Krep için:
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı un
Yeteri kadar tuz
İç harç için:
150 gram taze iç bakla
1 adet jülyen doğranmış havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet jülyen doğranmış kabak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Pane için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İç Baklalı Krep Börek Yapılışı
KREP için yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Baklayı 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Harç için havucu sıvıyağda soteleyin. Kabak ilave edip, 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocağın altını kısın. Bakla, karabiber ve tuz ilave edip ocaktan alın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe koyup önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin.Kreplerin içlerine baklalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra krepleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.
İç Baklalı Krep Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
Krep için:
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı un
Yeteri kadar tuz
İç harç için:
150 gram taze iç bakla
1 adet jülyen doğranmış havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet jülyen doğranmış kabak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Pane için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
İç Baklalı Krep Börek Yapılışı
KREP için yumurta, süt, un ve tuzu çırpıp buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Baklayı 10 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Harç için havucu sıvıyağda soteleyin. Kabak ilave edip, 2 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocağın altını kısın. Bakla, karabiber ve tuz ilave edip ocaktan alın. Krep tavasını hafifçe yağlayıp, kızdırın. Hazırladığınız harçtan 1 kepçe koyup önlü arkalı pişirin. Harç bitene kadar işleme devam edin.Kreplerin içlerine baklalı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Daha sonra krepleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Domates Soslu Kıymalı Börek Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
200 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı domates suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 adet yufka
Tuz,
karabiber
Domates Soslu Kıymalı Börek Yapılışı
SOĞANI soyup yemeklik doğrayın. Kıyma ile birlikte iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvıyağı karıştırın. 1 Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates suyu karışımını gezdirin. 2 İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates suyu karışımı ile ıslatın. 3 Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı didikleyerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. 4 Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates suyu karışımını en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAY
En lezzetli 10 Börek tarifleri
Tavuk ve Mantarlı Börek Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
8 adet milföy
50 gram tereyağı
8 adet ince dilimlenmiş jambon
4 adet ince kıyılmış taze soğan
100 gram dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı un
3/4 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı krema
1 kahve fincanı haşlanmış ve küplere bölünmüş tavuk göğsü
İnce kıyılmış maydanoz
1 adet hafif çırpılmış ve 1 çay kaşığı suyla karıştırılmış yumurta sarısı
Tavuk ve Mantarlı Börek Yapılışı
Tereyağını tavada eritin. Soğan ve jambonu 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyin. 3 dakika daha pişirip, unu ekleyin. 1 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Sütü ilave edin ve karıştırarak koyulaşana dek pişirin. 1 dakika kısık ateşte kaynatıp, ateşten alın. Mantar karışımına krema, tavuk ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak olacak şekilde kesin. Tekini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ortasına kenarlardan 2 cm boşluk kalacak şekilde tavuk karışımından tepeleme koyun. Yumurta sarısını milföy hamurunun 2 cm boşluk kalan kenarlarına sürün. Diğer milföy hamurunun üzerine, kesmeyecek şekilde bıçakla ortasından dışına doğru hafif meyilli çizgiler çizin ve kapak olarak diğerinin üzerine yerleştirin. Kenarlarını bastırarak iki hamuru birbirine yapıştırın. Hamurun kenarına süsleme amaçlı olarak, bıçağın tersi ile 1 cm'lik çizikler atıp, üstü kapalı olarak buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamurun üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp, ortasına buharın çıkabilmesi için küçük bir delik açın. 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
TARİF DETAY