En leziz kahvaltılar

 Ayva Marmeladı Tarifi

 4 adet küçük boy ayva
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 adet karanfil
Yarım su bardağı badem

KABUKLARI temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve tozşeker ekleyip kaynatın. Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...