En leziz ev yemekleri

 Kıymalı Karalahana Yığması Tarifi (6 kişilik)

 1 demet karalahana
100 gram kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su, tuz


KARALAHANALARI yıkayın ve ince kıydıktan sonra tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp ince doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de tencereye katıp kavurmayı sürdürün. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış sivri biber ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika sonra karalahanaları ve barbunyaları da tencereye katın. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...