En leziz 10 Osmanlı saray yemeği

Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Topkapı Sarayının saray mutfağının 5250 m2 olduğunu biliyor muydunuz? Saray’da mutfak okadar önemli bir yere sahipti ki 8 ayrı bölümden oluşuyordu. Padişah için Kuşhane mutfağında yemek pişirilir; Haremlerine, vezirlere, harem ağlarına , Divan vezirlerine hep ayrı aşçılar ayrı mutfaklarda yemek pişiriyorlardı. Fatih Sultan Mehmet en çok karides, tavuk ve balık severdi. Ona yapılan yemeklerde en çok yumurta kullanılırdı. II. Abdülhamit’in en sevdiği yemek ise soğanlı yumurta idi. Hatta bu yemeği kim daha iyi yaparsa ödüllendiriliyordu. Çünkü bu yemek öyle herkesin yapabileceği bir yemek değildi. Yemeğin pişme süresi tam 3,5 saat sürerdi. En çok kuzu ve koyun etinin tercih edildiği saray mutfağında etlere mutlaka tarçın konuluyordu. En popüler sebze ise patlıcandı. Hatta patlıcan özel olarak Çin’den getirtiliyordu. Listemizde Saray mutfağında en çok tercih edilen, padişahların en çok sevdiği, en güzel Osmanlı yemeklerini sıraladık. Yemeklerin ortak özelliği ise hepsinin çok fazla zahmet istiyor olması.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...