En beğenilen okur tarifleri
KÜÇÜK KÖSTEBEK PASTA
Malzemeler:
Keki İçin:
3 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 pk krem şanti
Hazırlanışı:
Kekin malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine dökerek,kızartınız....kekin fazla kabarmaması için tepsinizi küçük seçmeyiniz dediğim gibi normal fırın tepsisi ideal olur....Diğer taraftan kremayı pişirerek soğumaya bırakınız ve soğuyunca bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp mikserle çırpınız..... Şimdi bu sevimli yuvarlakları nasıl yaptığımıza gelelim;Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyiniz ve daha sonra su bardağının ağzı ile kekten yuvarlak parçalar kesiniz...Arada kalan parçaları rendenin küçük tarafıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriniz....Elinize aldığınız kekin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup,ufalanmış kekten alarak üzerine dökerek şekil veriniz......Avuç içinde kolaycacık oluyor merak etmeyin...Hepsi bu kadar küçük köstebekcikleriniz hazır....Dilerseniz kremanın içine muz parçaları veya damla çikolata da ekleyebilirsiniz....Afiyet Olsun!!!
(tatesel adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım bayat ekmek
Tavuk suyu
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kırmızı biber
Tereyağı
Hazırlanışı:
Haşlanan tavuk, derisi soyulup didiklenir. İçine tuz ve karabiber eklenir. Bayat ekmeğin içi, sarımsak ve cekilmiş ceviz robotta karıştırılır, içine ılık tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılmaya devam edilir. Bunun yarısı didiklenmiş tavuk ile karıştırıldıktan sonra bir servis tabağına alınır ve karışımın diğer yarısı ile de üzeri kaplanır. Tereyağı toz veya pul kırmızı biber ile eritilip süslenir.
(nihan_ kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler:
1 çay bardagı sıvıyag
125 gr.oda sıcaklıgında margarin(yumuşamış)
1 adet yumurta(oda sıcaklıgında olacak)
1 su bardagından az eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşıgı kakao
2,5-3 su bardagı un(az gelirse eklenebilir.unu azar azar dökün)
İstenilen kadar damla çikolata(üstü için)
Hazırlanışı:
Margarin, sıvıyağ, yumurta, pudraşekeri, vanilya, un ve kabartma tozu derince bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yogrulur. Çok un ilave ederseniz kurabiyeleriniz çok sert olur. O yüzden unu azar azar ekleyin ve kıvamını öyle ayarlayın. Bu hamuru 20-30 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdikten sonra üstüne biraz bastırın ve kurabiyelerin her tarafına damla çikolata batırın ve hafifçe tekrar bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirilir (benim fırının pişirme süresi bu ama sizinki farklı olabilir yani kurabiyeler çok kurutulmadan fırından çıkarılması gerekiyor). Afiyet olsun.
(eylemcey adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
TAVUK KOKOREÇ
Malzemeler:
1/2 kg.kemiksiz tavuk kalça
6 diş sarmısak
3 adet domates
3 yeşil biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Pulbiber
Karabiber
Kekik
Nane
Kırmızı toz biber
Köri
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk etlerini minik küpler halinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağın yarısını alıp etleri soteliyoruz. Ayrı bir tavaya kalan yağı alıp ezdiğimiz sarmısak ve minik doğradığımız yeşil biberleri alıp soteliyoruz. Ardından tüm baharatları ekliyoruz karıştırıyoruz. Tavuk etlerinide bu tavaya alıp karıştırıyoruz. Minik küpler halinde doğradığımız domatesleride ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ben lavaş arasında dürüm olarak servis yaptım bayıldılar:)
(derya1968 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
Malzemeler:
500 gr tavuk göğüs
5 bardak su
4 kaşık un
100 gr margarin
2 diş sarımsak
1 yumurtanın sarısı
1 limon
Kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle tavuk suyla birlikte haşlanır. Haşlandıktan sonra küçük parçalar halinde didiklenir. Yağ ve un kavrulur. İçine 2 su bardağı kadar soğuk su konur. (Topaklanmaması için.) Sonra tavuk suyu eklenir. Kaynadıktan sonra tuz ve didilen tavuk parçaları içine atılır. Sarımsaklar rendelenip içine atılır. Kıvamına göre gerekirse su katılabilir. Biraz piştikten sonra terbiyesi için ayrı bir kapta limon ve yumurtanın sarısı çırpılır ve çorbanın içine katılır. En son aşamada yağ ve kırmızıbiber eritilir, çorbanın içine katılır. Afiyet olsun.
(elif zeynep adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
KIRMIZI DÜĞMELİ KURABİYE
Malzemeler:
125 gr. tereyağı
1 yumurta
5 kaşık şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Un
Üzeri için: Ahududu marmelatı, Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Hamuru için gerekli olan bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. Hamur kıvam alınca dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 10 dakikanın sonunda fırından alıp oklanavın ucuyla kurabiyelerin ortasına çukurlar açın. Kurabiyeleri tekrar fırına sürüp pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca çukur yerlerine marmelat koyup üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın . Afiyet olsun.
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
PEYNİRLİ DEREOTLU KEK
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt yada yoğurt(yarı yarıyada olabilir)
1 su bardağı sıvı yağ(mısır özü)
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kadar beyaz peynir
1 demet dereotu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Çırpma kabına yumurta,yoğurt,tuz ve yağı alıp mikserle çırpın..Un karbonat ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.İncecik kıyılmış dereotunu ekleyin.Peyniride ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış fırın tepsisine kaşıkla düzelterek yayın.Önceden 180 derecede ısınmış fırına verin.Dilerseniz üzerine çörek otuda serpebilirsiniz.
(elif zeynep adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
PANGA BALIĞI
Malzemeler:
1 kilo kadar panga balıgı(fileto halinde satılıyor)
1.5 su bardagı süt
2 yemek kaşıgı zeytinyagı
PANESİ İÇİN: Mısır unu veya normal un
Tuz, Tereyag
Hazırlanışı:
Fileto haline getirilmiş balıgımızı derince bir kaba alıp üstüne sütü ve zeytinyagını ekleyip 30 dakika bekletiyoruz.Dah sonra sütün içinden alıyoruz.Ayrı bir yerde tuz ve mısır ununu karıştırıyoruz.Ve tavada da tereyagımızı eritiyoruz.Panga balıgımızı mısır ununa buladıktan sonra tereyagında arkalı önlü kızartıyoruz.Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.
(eylemcey adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MERCİMEK TOPLARI
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı rende kaşar
1 yumurta
Tuz, Karabiber
3-4 dal taze soğan
Aldığı kadar galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ
Bulamak için: Mısır unu
Hazırlanışı:
Kırmızı mercimeği tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan mercimekleri tel süzgeçten süzün ve akan suyun altında iyice durulayın. Yoğurma kabına alıp içine yumurta,kaşar rendesi, ince doğranmış taze soğan, tuz,karabiber ve aldığı kadar galeta unu ekleyip yoğurun.( kıvamı bildiğimiz kuru köfte kıvamında olacak) 10-15 dakika buz dolabında bekletin. Sıvı yağı kızdırın. köfteleri şekillendirip mısır ununa bulayın ve kızartın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
KÖFTELİ TAZE FASULYE ÇORBASI
Malzemeler:
8-10 adet taze fasulye
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ
5 bardak tavuk yada et suyu
Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
Köftesi için:
100 gr. kıyma
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Köftesi için gerekli olan malzemeleri karıştırıp minik minik yuvarlayın. Fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve minik minik doğrayın. Tencereye yağı alıp eritin. Ardından unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. 5 bardak tavuk yada et suyu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynayınca köfteleri ve fasulyeleri atıp köfteler yumuşayana kadar pişirin. Tuzu ve biberi ekleyin. Terbiyesi için yumurta sarısını ve limon suyun çırpın. Çorbadan bir kepçe bu karışıma katıp terbiyeyi ılındırın. daha sonra bu terbiyeyi çorbay katın. Bir taşım daha kaynatın. Karabiberle süsleyip sıcak servis yapın Afiyet olsun.
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
HAVUÇLU MAKARNA TARİFİ
Malzemeler:
1 paket fiyonk makarna
1 baş soğan
200 gr. kıyma
2 havuç
2 domates
2 diş sarmısak
2 adet sivri biber
Tuz, Karabiber, Kekik
Bir tutam maydonoz, Tereyağ
Hazırlanışı:
Makarnayı bol suda haşlayın ve süzün. Soğanı küp küp doğrayıp tereyağında kavurun. kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. sonra sırasıyla rendelenmiş havucu,doğranmış biberi,sarmısakları ve domatesleri ilave edin.(domatesler renk vermesse salça katabilirsiniz) Domatesler suyunu çekince tuzu ve baharatları ilave edin. Son olarak haşlanmış makarnayı ekleyip harmanlayın. Maydonozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
PATATESLİ PAZI SARMASI
Malzemeler:
1 kg. haşlanmış pazı yaprağı
5-6 adet patates
1 su bardağı bulgur
2 soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, Kırmızı biber, Nane
Üzeri için: 3-4 kaşık sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp ezin. Bulguru ayıklayıp suda bekletin. Soğanları küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. Tüm malzemeyi karıştırıp bir iç harcı hazırlayın. Hazırladığınız iç malzemeyi pazı yaprağıyla sarıp fırın tepsisine dizin. Sarmaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Ilınınca servis yapın Afiyet olsun.
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
NAR SOSLU ELMA TATLISI
Malzemeler:
1 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı dolusu nar
35 gr. şeker
150 ml. su
4-5 damla limon suyu
1/4 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı kremşanti veya kaymak
Hazırlanışı:
Su, şeker ve narı bir sos tenceresine koyup kaynatın. Ardından kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyip ikiye böldüğünüz elmayı ve tarçını ilave edip kısık ateşte elma yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunuda ekleyip 1-2 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Pişen elmaları sos tenceresinden alıp, narlı şurubu süzün. Şurubu tekrar sos tenceresine koyun ve nişastayı da ekleyip 1-2 dk. kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin . Bir yandan da fıstıkları bir tavada rengi hafif esmerleşene kadar kavurup bir kenara ayırın. Servis edeceğiniz tabağa önce nar sosu sonra elmaları ve arzuya göre krem şanti ve ya kaymağı koyun. En sonda fıstıkla süsleyerek servis edin.
(julyendiary adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MANTARLI TAVUK VE POLENTA TOPLARI
Malzemeler:
Mantarlı tavuk için:
Yarım kilo tavuk kuşbaşı (ben but kısmından kullanıyorum daha yumuşak oluyor)
250 Gr. taze kültür mantarı
1 soğan
1 kaşık un
Tuz, Karabiber, Sıvı yağ
POLENTA TOPLARI:
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Yarım bardaktan az su
Tuz, Muskat rendesi( isteğe bağlı)
Sosu için:
2 bardak doğranmış dometes
2 diş sarımsak
3-4 kesme şeker
Tuz, Nane, Sıvı yağ
Hazırlanışı:
MANTARLI TAVUK: Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. Ardından tavuk etlerini atıp, etler rengini değişene kadar kavurun. Ardından yıkanıp irice doğranmış mantarları katın.( Bu arada ocağın ayarı mantarlar çok su vermesin diye yüksekte olsun) Mantarlar suyunu çekince 1 kaşık unu ekleyip kavurun. Tuzu ve biberi ayarlayıp polenta topları ile sıcak servis yapın.
POLENTA TOPLARI: Tencerede mısır unu,süt ve suyu karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca kaşar rendesini ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. tuzu ve muskat rendesini katıp iyice karıştırın. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük toplar alıp yağlanmış fırın kabına dizin. Ayrı bir tencerede sosu pişirin. Bunun için sıvı yağda doğranmış sarımsağı şöyle bi çevirin. diğer malzemeleri katın. domatesler suyunu çekince sosu blendrdan geçirin. Kaşık kaşık topların üzerine dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika arası pişirin. Afiyet olsun
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
Malzemeler:
Kabak çiçekleri (20 adet),
1 su bardağı pirinç,
1 büyük boy kuru soğan,
1 Büyük Boy domates,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
Yarım çay bardağı sızma zeytin yağı (kara yağ varsa daha güzel oluyor), Tuz
Hazırlanışı:
Kabak çiçeklerini yıkayıp süzdürün. İç malzemesi için soğanı rendeleyin,domatesi rendeleyin ,diğer malzemeleri de karıştırıp,tuzunu yağını ekleyip,karıştırın. Çiçekleri 1 tatlı kaşığı iç ile doldurun. Yaprakları ile ağzını kapatıp,tencereye dizin. Dilediğiniz miktarda tuz ekleyin ,çok kısık ateşte pişirin Soğuduktan sonra servis yapın. (Tarife su koymayın domatesin suyu yeterlidir.)
(mineciks adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
HAVUÇLU HAFİF KEK
Malzemeler:
4 yumurta
1.5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 su bardağı+1 tepeleme çorba kaşığı kepekli un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Öncelikle havuçlar irice rendelenerek teflon tavada 2-3 dakika hızlı ateşte çevrilir ve soğumaya bırakılır. Karıştırma kabında şeker ve yumurtalar 10-15 dakika iyice çırpılır. Arkasından süt ve yağ ile edilir ve karıştırılmaya başlanır. Sonra havuç, ceviz, tarçın, un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Önceden 5 dakika ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat veya + 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine 1 silme çorba kaşığı pudra şekeri elenerek serpilir.
(ömrünrenkleri adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MÜRDÜM ERİKLİ TART
Malzemeler:
Hamur için: Yarım paket tere yağ yada margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İç malzemeleri için: 2 su bardağı süt
3 yumurta akı
1 kahve fincanı irmik
Yarım su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için: Mürdüm eriği
Hazırlanışı:
İrmikle sütü kaynatıp koyulaştırın ve soğutun. Yumurta aklarını köpürtüp şekeri ilave edin ve tekrar çırpın. Tarçını ilave edin karıştırın. Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarini mikserle krem kıvamına gelene kadar çırpın. Hamuru için diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Tart kalıbını yağlayıp dibine un serpin . Hamuru açıp kalıbın kenarlarından taşacak şekilde yayın. İrmikli karışımı üzerine yayın. Erikleri ikiye bölüp karışımın üstüne süs yapın Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin. Arzu ederseniz üzerine purda şekeri serpip soğuk servis yapın. Afiyet olsun
(Reyyan34 adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MİLFÖYLÜ MUHALLEBİLİ TURTA
Malzemeler:
1 paket büyük milfoy hamuru
1 litre süt
3 tane yumurta
155 gr toz şeker
125 gr nişasta
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Muhallebi için ilk önce bir tavada, tencerede yumurtaları çırpıyoruz, içine toz şeker koyup yine çırpıp, nişasta ve vanilyasında koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü dokup ocakta koyulaşana kadar pişiriyoruz kelepceli kalıbı yağlıyoruz, içine büyük milfoyleri kaplıyoruz (büyük değilse küçükleri oklavayla birbirine yapıştırıp aynı şekilde yapıyoruz) milfoy hamurunu çatalla aralarına delikler yapıp üzerine muhallebiyi döküp düzeltip ısıtılmış fırına yüksek ayarda koyup milföyler ve üst yüzü kızara kadar pişirip , fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakıp soğuyunca dilimlyip servis yapıyoruz.
(kelebeklerin_selamı_var adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
MISIRLI MEKSİKA FASULYELİ SALATA
Malzemeler:
1 su bardağı mısır
1 su bardağı Meksika fasülyesi
½ demet yeşil soğan
½ demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı sirke, Tuz
Hazırlanışı:
İnce ince kıyılmış maydanoz, soğan ve diğer salata malzemelerini genişçe bir kasede harmanlayıp,zeytinyağı,limon sirke ve tuzu da ekleyip, karıştırıp soğuk soğuk servis yapın. Afiyet Bal Olsun…
(zeyneple adlı kullanıcı tarifi)
En beğenilen okur tarifleri
CAPPUCCİNO CHEESECAKE
Malzemeler:
Taban: 1 paket burcak biskuvi (un haline getirilmis)
60 gr. tereyag
Cheesecake: 3 yemek kasigi hazir cappuccino tozu
1 yemek kasigi kakao
800 g labne peyniri
125 g seker
4 yemek kasigi limon suyu
5 yemek kasigi irmik
4 yumurta
1 paket vanilya sekeri
Hazırlanışı:
Un haline getirilmis biskuviyi erimis tereyagi ile karistirin ve hafifce yagladiginiz kelepceli kalibin altina yayin Elinizle iyice bastirip ust malzemesini hazirlayana kadar buzdolabina kaldirin. Hazir cappuccino tozu 5 yemek kasigi sicak suda eritilir, karisim ikiye ayrilip yarisina kakao eklenir ve ilimaya birakilir. Oda sicakligina getirilmis labne peyniri seker, vanilya ve limon suyu ile cirpilir. Karisim puruzsuz hale gelince irmik eklenir ve yumurtalar teker teker eklenerek cirpilir. Fotografta gorundugu gibi uc renkli yapmak icin cheesekek karisiminin ucte birini tabanin ustune yayin. Geri kalanini ikiye bolup ilk parcayi yalnizca kahve karisimiyla, ikinci parcayi da kakaolu kahve karisimi ile cirpip sirayla kaliba bosaltin. Isterseniz yalnizca iki renk de yapabilirsiniz. Kekin catlamamasi ve firindan cikardiktan sonra cokmemesi icin banyoda pisirdim cheesekeki. Once kek kalibinin altini aluminyum folyo ile kaplayalim. (26 cmlik kelepceli kalip) Sonra kalibimizi alabilecek buyuklukte ve kenarlari yuksek bir tepsiye yerlestirelim. Kalibin yarisina gelecek sekilde kaynar su dolduralim. Bu sekilde 150 derecede 1.5 saat pisirelim. Ortasi daha pismemis gorunebilir ama soguyunca tum cheesekek sertlesir. Soguduktan sonra bir gece buzdolabinda bekletip ertesi gun yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
(alarap adlı kullanıcı tarifi)
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler