Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Sebzeli Tavuk Pane Tarifi (6 kişilik)
Yarım kg piliç biftek
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Garnitür için:
1 adet havuç
1 adet kabak
5-6 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarmısak
6 dal dereotu
Piliç biftekleri önce parmak kalınlığında daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Çöp şişlere dizin. Una ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Bu arada havuç, kabak ve fasulyeyi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çok az sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ve tavukları servis tabağına alın. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Dövülmüş sarmısak ve çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu sebzeli tavuk panenin yanında servis yapın.
Sebzeli Tavuk Pane Tarifi (6 kişilik)
Yarım kg piliç biftek
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Garnitür için:
1 adet havuç
1 adet kabak
5-6 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarmısak
6 dal dereotu
Piliç biftekleri önce parmak kalınlığında daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Çöp şişlere dizin. Una ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Bu arada havuç, kabak ve fasulyeyi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çok az sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ve tavukları servis tabağına alın. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Dövülmüş sarmısak ve çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu sebzeli tavuk panenin yanında servis yapın.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Sirkeli Terbiyeli Tavuk Tarifi (6 kişilik)
3 çorba kaşığı sirke
1 kg tavuk göğsü
3 çorba kaşığı soya sosu
1’er tatlı kaşığı zerdeçal, kimyon,
karabiber, pulbiber, tarçın ve kekik
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
JÜLYEN doğranmış tavuğu bir kaba alın. Üzerine sirke, soya sosu, zerdeçal, kimyon, karabiber, pulbiber, tarçın, kekik ve nişasta ilave edip karıştırın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün zeytinyağı veya tereyağında tavuğun rengi dönene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Acılı Tavuk Sote Tarifi (4 kişilik)
4 adet tavuk göğsü
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Bol toz kırmızıbiber
Tavuk göğsünü iri kıyın. Domatesi rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp margarinle kavurun. Üzerine tavuk etlerini ekleyip 5 dakika kavurun. Ardından rendelenmiş domatesi, kıyılmış maydanozu, soya sosunu ve baharatları katıp 5 dakika daha kavurun. Sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Acılı tavuk soteyi makarna veya pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Çıtır Parmak Tavuk Tarifi (6 kişilik)
6 adet tavuk pirzola(kemik ve derisi alınmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı nişasta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
TAVUK pirzolaları parmak genişliğinde ve uzunluğunda dilimleyin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, sıvıyağ, nişasta, kimyon, toz kırmızıbiber ve tuzu iyice çırpın. Tavuk parçalarını bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. 1 saat dinlendirip kızgın sıvıyağda kızartın. Ilık olarak servis yapın.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi (4 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
1 kavanoz haşlanmış garnitür
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin,
tuz
Tavuk göğsünü haşlayıp didikledikten sonra bir fırın kabına alın. Üzerine suyunu süzdüğünüz garnitürleri ilave edip karıştırın. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Bunun için yağı küçük bir tencereye alıp eritin. Unu ilave edip, sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ekleyip, karıştırmaya devam edin (topaklanmaması gerek). Tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız beşamel sosu tavuğun üzerine boşaltıp, karıştırın. En üste kaşar peyniri rendesi serpip, fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Soslu Izgara Tavuk Tarifi (4 kişilik)
4 adet tavukgöğsü
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı acı sos
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı ketçap
Kımızıbiber, şeker, sirke, ketçap, yoğurt, acı sos ve tavuk suyunu karıştırın. Tavuklara ince çizikler atarak sosun içinde yarım saat bekletin. Sosla terbiyelenmiş tavukları Grilliant ile 5. seviyede pişirin. Pişen tavukları, üzerine sumak veya nar ekşisi dökerek servis edebilirsiniz.
Ekonomik ve pratik 10 tavuk yemeği
Taze Soğanlı Tavuk Tarifi (3 kişilik)
3 adet tavuk butu
15 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Köri
Kızartmak için:
Sıvıyağ
TAVUKLARI, bol yağ koyduğunuz derin bir kızartma kabında 15 dakika kadar kızartın. Soğanları 3 parmak eninde doğrayın ve kızartma tenceresine atın. Tavuklarla birlikte 23 dakika daha kızartın. Üzerlerine köri, karabiber ve tuz ekleyip, 1 dakika sonra delikli bir kepçe ile yağını süzerek tencereden alın.