Şeftali Marmeladı

Pratik hazırlanışı ve renkli tarifiyle sofralarınıza lezzet katacak şeftali marmeladı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şeftaliyi yıkayın. İkiye kesip çekirdeğini çıkartın. Derin bir tencerenin içerisine aktarın. Tencereyi ocağa oturtup, kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar kaynatın ve altını kapatın.
-
2
Bu sırada bademi bir kasenin içerisine alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su dökün. 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda suyunu süzüp kabuklarını soyun.
-
3
Yumuşayan şeftaliyi tencerenin içerisinde blender ile tamamen püre kıvamına gelene kadar çekin. Üzerine şekeri ekleyip, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Şeker eriyip, tüm malzeme bütünleşince ocağın altını kapatın.
-
4
Bademi marmeladın içine ekleyip, karıştırın. Marmelat sıcakken kavanoza doldurun. Ağzını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. Dilediğiniz zaman servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri