Ekmek arası lezzet molası
Sınırsız çeşit yaratma imkanı ve pratikliği ile uzun uzun yemek hazırlamaya vakit bulamadığımız her yerde ilk akla gelen yiyeceklerden biridir sandviçler. Bazen içine konulan farklı malzemelerle, besleyici ve doyurucu bir öğüne, hatta tek başına zengin bir ziyafete dönüşür. Günün her saati yiyebileceğiniz soğuksıcak sandviç çeşitlerini Nilgün Günyol hazırladı.
Ekmek arası lezzet molası
Karışık sandviç (4 adet) ● 8 dilim çok tahıllı ekmek ● 2 adet küçük boy domates ● 2 adet orta boy salatalık ● 1 çorba kaşığı mayonez ● 4 dilim tost kaşarı ● 4 dilim tavuk jambon ● 8 dilim tavuk füme ● 2 dal dereotu ● Tuz
DOMATESLERİ halka, salatalıkları uzunlamasına ince olacak şekilde doğrayıp, tuzlayın. Ekmek dilimlerinden dördünün üzerine mayonez sürün. Üzerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Sırasıyla domates, jambon ve salatalık dilimlerini yerleştirin. En üste ikişer dilim tavuk füme koyun. Dereotu ile süsleyin. İkinci ekmek dilimini üzerine yerleştirip kapatın.
Ekmek arası lezzet molası
Mantarlı ve tavuklu sandviç
(4 adet)
● 4 adet orta boy sandviç ekmeği ● 150 gram kuşbaşı tavuk eti ● 8 adet mantar ● 1-2 dal dereotu ● 2 çorba kaşığı sıvıyağ ● 1 adet közlenmiş biber ● 1 çorba kaşığı hardal ● 4 adet kıvırcık marul yaprağı ● 8 adet biberli zeytin ● Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
SIVIYAĞI bir tavaya alıp üzerine tavuğu ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurup, doğranmış mantarı katın ve birlikte soteleyin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip ocaktan alın. İçine iri parçalara bölünmüş dereotunu katın. Fazla suyunu süzün. Közlenmiş biberi uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Sandviç ekmeklerini tamamen ayırmadan, enlemesine ikiye bölün. Her iki yüzüne de hardal sürün. İçlerine birer adet kıvırcık marul yaprağı yerleştirin. Üzerine kırmızı biber koyun. Tavuklu karışımı ekmeklere paylaştırın. Dilimlenmiş biberli zeytin ilave edin.
Ekmek arası lezzet molası
Akdenizli
(4 adet)
● 4 adet sandviç ekmeği ● 2 adet orta boy patlıcan ● 2 adet orta boy kabak ● Yeteri kadar sıvıyağ ● 8 dilim hellim peyniri ● 2 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi ● 4 çorba kaşığı yarı kurutulmuş domates ● 2 dal fesleğen ● Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
PATLICAN ve kabağı verev doğrayın. Yapışmaz yüzeyli ya da döküm bir tavayı çok hafif yağlayıp patlıcan ve kabakları önlü arkalı pişirin. Hellim peynirinin üzerine karabiber, pulbiber ve kekik serptikten sona aynı tavada önlü arkalı kızartın. Sandviç ekmeklerini enlemesine ikiye bölüp, zeytin ezmesi sürün. Ekmeklerin alt parçalarının üzerine birer sıra patlıcan ve kabak koyup, hellim peyniri yerleştirin. En üste kurutulmuş domates ve fesleğen koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri