Diyet menüsü
Fazla kilolar gün içinde hareket özgürlümüzü kısıtlayarak çabuk yorulmamıza neden oluyor. Besin mucizelerinden olan bu diyet menüleri formunuzu bulmanıza çok yararı olacaktır...
YERELMASI ÇORBASI (4 kişilik-120 kalori)
250 gram yerelması, 1 adet soğan, 2 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet enginar, 1’er adet kırmızı ve sivri biber, 3 adet tane karabiber, Yarım limonun suyu, 5 su bardağı sıcak su, tuz.
KIYILMIŞ soğanı ve sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine sıcak su ile tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine irice doğranmış yerelması, enginar, kırmızı biber, sivri biber, tane karabiber ve limon suyu ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Blenderden geçirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Diyet mönüsü
LİMON PELTESİ (4 kişilik-70 kalori)
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un, 3 çorba kaşığı tozşeker, Süslemek için: Limon ve nane.
SUYU bir tencereye alın ve içine buğday nişastası ile unu ilave edin. Nişasta ve un eriyene kadar çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve tozşeker ekleyin. Tencereyi ocağa oturtun ve orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Pelteyi ocaktan kaldırın ve kuplara paylaştırın. Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini dilimlenmiş limon ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Diyet mönüsü
SEBZELİ ŞEHRİYE ÇORBASI (4 kişilik-78 kalori)
1 adet dolmalık kırmızı biber, 3 dal taze soğanın yeşil kısımları, Yarım çay bardağı yıldız, şehriye 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 5 su bardağı su, Yarım limonun suyu, Tuz.
BİBER ile soğanın yeşil kısımlarını kıyın. Bir tencereye aldığınız tereyağını eritin ve salçayı açın. Suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayın ve şehriyeyi tencereye katın. Çorbayı 7-8 dakika kaynatın ve kıydığınız sebzeleri ekleyin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Limon suyu gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Diyet mönüsü
LİMON SOSLU TAVUK (4 kişilik-263 kalori)
4 adet tavuk göğsü, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, karabiber, pulbiber, Limon sos için: Yarım limonun suyu, 1 su bardağı elma suyu, 2 çay kaşığı mısır nişastası, 1 diş dövülmüş sarmısak, 5-6 dal dereotu.
ZEYTİNYAĞI, tuz, karabiber ve pulbiberi derin bir kapta karıştırın. Tavuk etini bu sosta 1 saat bekletin ve ızgara yapın. Limon sosu için limon suyu, elma suyu ve nişastayı bir tencereye alın. Kıvamlı bir sos haline gelene kadar karıştırın. Sarmısak ve kıyılmış dereotu ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Tavuğun üzerine gezdirip servis yapın.
Diyet mönüsü
MANTAR SALATASI (4 kişilik - 145 kalori)
250 gram mantar, 3 dal taze soğan, 2 dal taze sarmısak, 2 adet enginar, Yarımşar demet dereotu ve maydanoz Limon sos için: Yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz.
MANTARLARI nemli bir bezle temizleyip kabuklarını soyun ve incecik dilimleyin. Servis tabağına aldığınız mantarın üzerine kıyılmış taze soğan, sarmısak, küp doğranmış enginar, kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Limon sosu için bir kapta limon suyu, hardal, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler