Diyet menüsü
Fazla kilolar gün içinde hareket özgürlümüzü kısıtlayarak çabuk yorulmamıza neden oluyor. Besin mucizelerinden olan bu diyet menüleri formunuzu bulmanıza çok yararı olacaktır...
YERELMASI ÇORBASI (4 kişilik-120 kalori)
250 gram yerelması, 1 adet soğan, 2 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet enginar, 1’er adet kırmızı ve sivri biber, 3 adet tane karabiber, Yarım limonun suyu, 5 su bardağı sıcak su, tuz.
KIYILMIŞ soğanı ve sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Üzerine sıcak su ile tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine irice doğranmış yerelması, enginar, kırmızı biber, sivri biber, tane karabiber ve limon suyu ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Blenderden geçirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Diyet mönüsü
YERELMALI MEYVE SALATASI(4 kişilik-142 kalori)
100 gram yerelması, 1 adet kivi, 1 adet yeşil elma, 1’er adet küçük boy portakal ve greyfurt, 1 adet nar, yarım çay bardağı fındık, Üzerine: 1 çay bardağı greyfurt suyu, 1 çay kaşığı zencefil.
KABUKLARINI iyice yıkadığınız yerelmalarını incecik (cips gibi) olacak şekilde rendeden geçirin ve servis tabağına alın. Meyvelerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Narı ayıklayın ve tüm meyveleri fındıkla birlikte yerelmasına ilave edin. Üzeri için greyfurt suyu ve zencefili karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.
Diyet mönüsü
TARÇINLI ET SOTE (4 kişilik-290 kalori)
500 gram kuşbaşı et, 1 adet çubuk tarçın, 8 adet arpacık soğan, 2 diş sarmısak, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1’er adet kırmızı biber ve köy biberi, 1 çorba kaşığı salça, yeteri kadar su.
BİR tavayı kızdırıp, eti rengi dönene dek çevirerek tavadan alın. Aynı tavaya arpacık soğan, kıyılmış sarmısak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin ve 1-2 dakika çevirin. Jülyen doğranmış biberleri katın ve 1 dakika daha çevirdikten sonra tabağa alın. Aynı tavaya kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin ve salçayı açın. Et, çubuk tarçın ve 1 çay bardağı sıcak suyu kattıktan sonra ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğan ve biberleri katıp, tuz ile karabiberini ayarlayın. Et iyice yumuşadıktan sonra çubuk tarçını içinden alın ve sıcak olarak servis yapın.
Diyet mönüsü
BUĞDAY PİLAVI(4 kişilik-220 kalori)
1 su bardağı aşurelik buğday, 6 adet kurutulmuş domates, 1 adet küçük boy patlıcan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı tarçın, Yeteri kadar su, tuz.
BUĞDAYI bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Bol su ile yarı yarıya yumuşayana dek haşlayın. Kurutulmuş domatesi sıcak suda 1-2 dakika bekletip çıkartın ve küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan çıkarıp elinizde sıkın ve küp şeklinde doğrayın. Tencereye aldığınız tereyağında patlıcan ve kıyılmış sarmısağı 1-2 dakika soteleyin. Domatesi ekleyin ve birkaç kez çevirin. İki buçuk su bardağı sıcak suyu katın ve kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tarçını ekleyin. Buğdayı ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (buğday çok su çektiği için pişme esnasında pilavın suyu azalırsa biraz daha sıcak su katabilirsiniz). Tencerenin ağzı kapalı olarak 15 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Diyet mönüsü
TARÇINLI PATATES SALATASI (4 kişilik-155 kalori)
2 adet patates, 1 adet ekşi elma, 6 dal dereotu, 6-8 dal kuzu kulağı, 3-4 dal nane, Sosu için: 3 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı tarçın, Tuz.
PATATESİ haşlayın ve süzün. Kabuklarını soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayın. İçine küp doğranmış elma, kıyılmış dereotu, kuzu kulağı ve nane katın. Sosu için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 15 dakika bekletin ve servis yapın.
Diyet mönüsü
YAĞSIZ KAYISILI KEK (4 kişilik-176 kalori)
1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı tozşeker, Yarım çay bardağı light süt, Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, Yarım limonun rendelenmiş kabuğu, 1 çay bardağı+1çorba kaşığı tam, buğday unu, yarım paket kabartma tozu, 4 adet kuru kayısı.
DERİN bir kaba yumurtayı alın ve tozşeker ilave edip çırpın. Süt ekleyip, çırpmaya devam edin. Ceviz, tarçın, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu katıp karıştırın. En son küp doğranmış kayısıyı ekleyin ve şöyle bir çevirin. 15x20 cm ebadındaki yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Diyet mönüsü
LİMON PELTESİ (4 kişilik-70 kalori)
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un, 3 çorba kaşığı tozşeker, Süslemek için: Limon ve nane.
SUYU bir tencereye alın ve içine buğday nişastası ile unu ilave edin. Nişasta ve un eriyene kadar çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve tozşeker ekleyin. Tencereyi ocağa oturtun ve orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Pelteyi ocaktan kaldırın ve kuplara paylaştırın. Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini dilimlenmiş limon ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Diyet mönüsü
SEBZELİ ŞEHRİYE ÇORBASI (4 kişilik-78 kalori)
1 adet dolmalık kırmızı biber, 3 dal taze soğanın yeşil kısımları, Yarım çay bardağı yıldız, şehriye 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 5 su bardağı su, Yarım limonun suyu, Tuz.
BİBER ile soğanın yeşil kısımlarını kıyın. Bir tencereye aldığınız tereyağını eritin ve salçayı açın. Suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayın ve şehriyeyi tencereye katın. Çorbayı 7-8 dakika kaynatın ve kıydığınız sebzeleri ekleyin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Limon suyu gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Diyet mönüsü
LİMON SOSLU TAVUK (4 kişilik-263 kalori)
4 adet tavuk göğsü, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, karabiber, pulbiber, Limon sos için: Yarım limonun suyu, 1 su bardağı elma suyu, 2 çay kaşığı mısır nişastası, 1 diş dövülmüş sarmısak, 5-6 dal dereotu.
ZEYTİNYAĞI, tuz, karabiber ve pulbiberi derin bir kapta karıştırın. Tavuk etini bu sosta 1 saat bekletin ve ızgara yapın. Limon sosu için limon suyu, elma suyu ve nişastayı bir tencereye alın. Kıvamlı bir sos haline gelene kadar karıştırın. Sarmısak ve kıyılmış dereotu ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Tavuğun üzerine gezdirip servis yapın.
Diyet mönüsü
MANTAR SALATASI (4 kişilik - 145 kalori)
250 gram mantar, 3 dal taze soğan, 2 dal taze sarmısak, 2 adet enginar, Yarımşar demet dereotu ve maydanoz Limon sos için: Yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz.
MANTARLARI nemli bir bezle temizleyip kabuklarını soyun ve incecik dilimleyin. Servis tabağına aldığınız mantarın üzerine kıyılmış taze soğan, sarmısak, küp doğranmış enginar, kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Limon sosu için bir kapta limon suyu, hardal, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu