Çikolatanın faydaları
Çikolatanın faydası, içinde bulunan ve flavonoid denilen antioksidanları barındırmasından ileri gelir. Antioksidanlar vücuttaki kimyasal olaylar sonucu ortaya çıkan ve hücreleri yıkıma uğratan serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltan enzimlerdir.
1
2
Çikolatanın faydaları
Çikolatada bir sürü yağ yok mu?
Bitter çikolatadaki yağların üçte biri oleik asit, üçte biri stearik asit, üçte biri ise palmitik asitten oluşur.
Oleik Asit: Zeytinyağında da bulunan tekli doymamış yağlardır ve sağlıklıdır.
Stearik Asit: Doymuş yağdır fakat araştırmalar stearik asitin kolesterol üzerinde iyi veya kötü bir etkisi olmadığını gösteriyor.
Palmitik Asit: Doymuş yağdır. Kolesterol ve kalp hastalıkları riskini yükseltir.
2
2
Çikolatanın faydaları
Sonuç olarak bitter çikolatadaki yağların sadece üçte biri sağlığa zararlı yağlardır. Fındıklı, portakallı gibi bitter çikolatalar da yiyebilirsiniz fakat nugalı, karamelli türü olanlardan kaçının. Bu dolgu malzemeleri sadece daha fazla yağ ve şeker almanıza, onlar da kilo almanıza neden olur.Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL