Çaya buyrun!
PASKALYA ÇÖREĞİ(6 Adet)
Malzemeler:
1 su bardağı soğuğa yakın ılık süt
1 paket (42 gramlık) yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında margarin
125 gram oda sıcaklı¤ında tereyağı
2 adet yumurtanın akı
4-5 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Ilık sütü derin bir kaba alın ve yaş mayayı ilave edip, kabarana kadar bekleyin. Kabarınca içine sıvıyağ, margarin, tereyağı, yumurta akı, tozşeker, sirke ve tuz ilave edip, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve avuçlarınızın arası nda yuvarlayıp, uzun kalın çubuklar yapın. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve saç örgüsü şeklinde örün. Uçları nı birleştirip, paskalya çöreği şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerlefltirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Çaya buyrun!
PEYNİRLİ KEK(8 kişilik)
Malzemeler:
2 adet yumurta (1 adedinin akı ve sarısı ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket sade kek karışımı
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
İçi için:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı çörekotu
Üzerine:
Susam
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akını koyup, çırpıcı ile çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuz ilave edip, tekrar çırpın. Kek karışımı, kabartma tozu ve kıyılmış dereotu katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına karışımın yarısını boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. İçi için bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve çörekotunu karışltırıp, hamurun üzerine yayın. Kalan dereotlu hamuru, peynirli iç malzemenin üzerine boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltin ve fırça ile yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin (pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Fırından aldıktan sonra ılınmaya bırakın ve kek kalıbından çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Çaya buyrun!
YILDIZ ŞEHRİYE SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı yıldız şehriye
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
8 adet minik sosis
Yarım su bardağı konserve mısır
Yarım su bardağı biberli zeytin
6 dal dereotu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Şehriyeyi tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ eklediğiniz suda haşlayıp süzün. Sosisleri dilimleyip kalan sıvıyağda pişirin. Dereotunu elinizle küçük parçalara ayırın. Şehriyeyi servis tabağına alıp üzerine sosis, mısır ve ince kıyılmış zeytin ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirdikten sonra harmanlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri