Çalılardaki lezzet: Böğürtlen
BÖĞÜRTLENLİ PASTA(10 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet hazır pandispanya
1 su bardağı süt
Kreması için:
Yarım litre süt
4 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı krem şanti
Yarım kg böğürtlen
Hazırlanışı:
Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Kreması için, sütün yarısını tozşekerle birlikte tencereye aktarıp, ocağa oturtun. Sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene dek çırpın. Tenceredeki süt ısınmaya başladığında üzerine, unla çırpılmış sütü katın. Muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan indirip ılınmaya bırakın. Ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın. Bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp, üzerine böğürtlen dizin. Diğer pandispanyayı üstüne koyun. Kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Kalan böğürtlenleri sıralayıp soğuması için buzdolabına koyun. Dilimleyerek servis yapın.
Çalılardaki lezzet: Böğürtlen
BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA ÇANTALARI(8 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için:
3 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme un
Bir buçuk çorba kaşığı kakao
İçi için:
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
Hazırlanışı:
Tozşekeri ve yumurtaları birlikte çırpın. Un ve kakaoyu karıştırıp bu karışıma ekleyin ve metal bir kaşık yardımıyla çırparak çok koyu olmayan bir hamur hazırlayın. iki fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve bu hamurdan tepsiye bir kaşık yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalar dökün. iki tepsiyi de, daha önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak hamurları, şekil alabilmesi için bir merdanenin üzerine yerleştirerek 2-3 dakika dinlendirin. Diğer taraftan bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve merdanenin üzerinde içe doğru kıvrılarak çanta şeklini almış hamurların içine sürün. Bir paket krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırpın ve elde ettiğiniz bu kremayı çikolata sürülmüş çantaların içine doldurun. Kremanın üzerine böğürtlenleri yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri