Bu minik şifa deposu böbrek ve karaciğer dostu
Asya ve Amerika'nın tropikal bölgelerinde yetişen muskat, küçük Hindistan cevizi olarak da bilinen tropik bir ağaç türüdür. Muskat hoş kokusuyla bilindiği gibi birçok yemeklerin içine katılarak yemeklere aroma katar ve tat verir. Ama muskat sadece yemeklere tadına tat katmasıyla bilinmiyor! Bu minik şifa deposu beyin gücünü artırmaktan uykusuzluğa kadar birçok fayda sağlıyor. Dr. Muammer Yıldız muskatın faydalarını ve kullanım alanlarını tek tek sıraladı...
Bu minik şifa deposu böbrek ve karaciğer dostu
HARİKALAR YARATAN BAHARAT
Muskat doğru miktarda kullanıldığı zaman mide ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelen, özellikle peynirli besin maddelerine çok yakışan, genelde beşamel sosunda kullanılabilen, yemeklerde özellikle pişmeye yakın eklendiğinde harikalar yaratan bir baharattır.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler