Bu börekler enfes
Patatesli Bükme Börek Tarifi
Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvıyağ
100 gram tereyağı, 1 çay kaşığı tuz
Harç için: 3 adet haşlanmış patates
200 gram beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber, 1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzerine: 1 çay kaşığı çörekotu
Patatesli Bükme Börek Yapılışı
HARÇ için rendelenmiş patates, peynir, nane, karabiber ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı sıvıyağda soteleyip harca ekleyin ve iyice karıştırın. Hamur için yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, yumurta akı, süt, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 10 eşit bezeye ayırıp, her birini merdaneyle ayrı ayrı pasta tabağı ebadında açın. Üzerlerine tereyağı sürün. 5 adet bezeyi üst üste yerleştirip, dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın. Boylamasına, üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Ortalarına harcı pay edip, köşelerden karşılıklı kapatıp, hafifçe bükün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derede fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın. Patatesli Bükme Börek Yapılışı
Bu börekler enfes
Şeker Börek Tarifi
Malzemeler
4 adet milföy hamuru
100 gram beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet ince dilimlenmiş sivri biber
1 adet yumurta sarısı
Şeker Börek Yapılışı
BİR milföy hamurunun altına ve üstüne un serpin. Merdane ile hamuru hafifçe açın ve dört eşit parçaya kesin. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. ‹çi için bir kapta, ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve küçük doğranmış sivri biberi karıştırın. Hazırladığınız bu iç malzemeyi milföy parçalarının ortasına eşit şekilde yerleştirin. Bir milföy parçasının 2 kenarını üst üste getirip, uçlarını şeker paketi gibi kıvırın. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayıp, hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında, 15-20 dakika pişirip servis yapın
Bu börekler enfes
Tavuk ve Mantarlı Börek Tarifi
Malzemeler
8 adet milföy
50 gram tereyağı
8 adet ince dilimlenmiş jambon
4 adet ince kıyılmış taze soğan
100 gram dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı un
3/4 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı krema
1 kahve fincanı haşlanmış ve küplere bölünmüş tavuk göğsü
İnce kıyılmış maydanoz
1 adet hafif çırpılmış ve 1 çay kaşığı suyla karıştırılmış yumurta sarısı
Tavuk ve Mantarlı Börek Yapılışı
Tereyağını tavada eritin. Soğan ve jambonu 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Mantarları ekleyin. 3 dakika daha pişirip, unu ekleyin. 1 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Sütü ilave edin ve karıştırarak koyulaşana dek pişirin. 1 dakika kısık ateşte kaynatıp, ateşten alın. Mantar karışımına krema, tavuk ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını su bardağı ile yuvarlak olacak şekilde kesin. Tekini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ortasına kenarlardan 2 cm boşluk kalacak şekilde tavuk karışımından tepeleme koyun. Yumurta sarısını milföy hamurunun 2 cm boşluk kalan kenarlarına sürün. Diğer milföy hamurunun üzerine, kesmeyecek şekilde bıçakla ortasından dışına doğru hafif meyilli çizgiler çizin ve kapak olarak diğerinin üzerine yerleştirin. Kenarlarını bastırarak iki hamuru birbirine yapıştırın. Hamurun kenarına süsleme amaçlı olarak, bıçağın tersi ile 1 cm'lik çizikler atıp, üstü kapalı olarak buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamurun üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp, ortasına buharın çıkabilmesi için küçük bir delik açın. 190 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri