Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak çorbası
Malzemeler
Yarım kg yıkanıp doğranmış ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı mısır unu
1 adet orta boy doğranmış soğan
1 diş sarmısak
5 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, krema
Ispanak çorbası Yapılışı
Yağı bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı kavurun. Pembeleşen soğan ve sarmısağa mısır ununu ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Kaynamış halde olan sebze suyunu yavaş yavaş ekledikten sonra ıspanakları ve kimyonu da karışıma ilave edin. Kısık ateşte ıspanaklar iyice ölünceye kadar pişirmeye devam edin. Pişme işleminden sonra ılınana kadar bekleyin. Ilınan çorbayı blenderden geçirip ağız tadınıza göre krema ile servis edin.
Aşçının notu: Çorbanın pişme süresi yaklaşık 30 dakikadır. Ispanak çorbasını parmesan kıtırları ile servis yapabilirsiniz
Ispanak çorbası
Malzemeler
Yarım kg yıkanıp doğranmış ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı mısır unu
1 adet orta boy doğranmış soğan
1 diş sarmısak
5 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, krema
Ispanak çorbası Yapılışı
Yağı bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı kavurun. Pembeleşen soğan ve sarmısağa mısır ununu ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Kaynamış halde olan sebze suyunu yavaş yavaş ekledikten sonra ıspanakları ve kimyonu da karışıma ilave edin. Kısık ateşte ıspanaklar iyice ölünceye kadar pişirmeye devam edin. Pişme işleminden sonra ılınana kadar bekleyin. Ilınan çorbayı blenderden geçirip ağız tadınıza göre krema ile servis edin.
Aşçının notu: Çorbanın pişme süresi yaklaşık 30 dakikadır. Ispanak çorbasını parmesan kıtırları ile servis yapabilirsiniz
Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanaklı Tavuk Sarma
Malzemeler
100 gram ıspanak
4 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Yarımşar su bardağı kuru üzüm ve dolmalık fıstık
1’er çay kaşığı kimyon ve tozşeker
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı hardal
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Servis için:
Sebze soteleri
Ispanaklı Tavuk Sarma Yapılışı
Ispanağı kıyıp, yemeklik doğranmış soğanla birlikte yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin. Kuruüzüm, dolmalık fıstık, kimyon, tuz, karabiber ve tozşekeri ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Tavuk göğüslerini döverek inceltin. Hazırladığınız ıspanaklı harcı tavuk göğüslerinin ortalarına pay edin. Rulo şeklinde sarıp üzerlerine hardal sürün. Az sıvıyağda kızartın. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sebze soteleriyle birlikte servis yapın.
TARİF DETAYBilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak Başı
Malzemeler
1 demet ıspanağın kökü ve sapı
1 adet soğan
1 baş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz,
Pulbiber
Ispanak Başı Yapılışı
Ispanak köklerini ve sapını yıkayıp ayıklayın. Sıvıyağda küçük doğranmış soğanı kavurun. Salçalar ile baharatları ilave edip karıştırın. Ispanak başı, sapları ve ince kıyılmış sarmısak ilave edip kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış domatesi ekleyip biraz daha çevirin. Koyu çorba kıvamında olacak şekilde et suyu ve tuz ilave edin. Biraz kaynadıktan sonra nohut ve mercimek ekleyin. Pişen çorbayı limon suyu ve pulbiberle servis yapın.
TARİF DETAYBilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanaklı Pratik Ravioli
Malzemeler
2 adet yufka
İç malzeme için:
200 gram ıspanak
150 gram beyaz peynir
1 diş dövülmüş sarmısak
1 adet yumurta
Tuz
karabiber
Haşlamak için:
3 su bardağı su
tuz
Fesleğen sos için:
6 yaprak fesleğen
2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
Ispanaklı Pratik Ravioli Yapılışı
Öncelikle içi için yıkanmış ıspanağı iri parçalar halinde doğrayın ve elinizle sıkıp, suyunu çıkarın. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kaba aldığınız ıspanağın üzerine rendelenmiş peynir, kıyılmış sarmısak, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürün. İç harcı ikiye ayırın. Birinci kısım harçtan birer tatlı kaşığı alıp, yufkanın yarısına belirli aralıklarla koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp, kenarlara elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bıçak ya da kalıp yardımıyla, yufkaların iç koyduğunuz kısımlarını kesin. Daha sonra kaynamış tuzlu suda raviolileri 3 dakika haşlayın. Delikli bir süzgeçle sudan çıkarıp, servis tabağına aktarın. Fesleğen sos için salça ve zeytinyağını bir tavaya alın. İçine kıyılmış fesleğen ve sarmısak katın. 1 dakika kadar çevirdikten sonra raviolinin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın
TARİF DETAYBilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Kremalı Ispanak
Malzemeler
Yarım kg ıspanak
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er adet domates ve kabak
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
Kremalı Ispanak Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp sirkeli suda bekletin. 2-3 kez sudan geçirip, suyunun iyice süzülmesi için süzgece alın. Sıvıyağı derin bir tavaya koyun. Yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarmısağı sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domates ve kabakları ekleyip, 5-6 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Kabak yumuşamaya başladığında kremayı ekleyip karıştırın. Süt ve ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, birkaç kez karıştırın. Ispanaklar yumuşayana kadar pişirin.
TARİF DETAYBilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak Köftesi
Malzemeler
Bir buçuk kg ıspanak
200 gram soya kıyması
200 gram ince bulgur
Yeteri kadar su
1 adet küçük boy soğan
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çay kaşığı hazır sebzeli çeşni
2 tatlı kaşığı hazır köfte hacı
1 su bardağı galeta unu, tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Ispanak Köftesi Yapılışı
Ispanakların saplarını ayıklayın. Daha sonra haşlayıp süzün ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan soya kıyması ve bulguru ayrı kaplara alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve sularını çekip yumuşayana kadar haşlayın. Ispanağı ince kıyıp, geniş bir kaba alın. Üzerine soya kıyması, bulgur, rendelenmiş soğan ve kalan malzemeyi ilave edip yoğurun. Harçtan arzunuza göre parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az sıvıyağla yağlayın. Köfteleri önlü arkalı pişirip servis yapın.
TARİF DETAYBilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanaklı Gözleme
Malzemeler
2 su bardağı kepekli un
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İçi için: 250 gram ıspanak yaprağı
Tuz, karabiber ve pulbiber
Kızartmak için: 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için: 10 dilim kaşar peyniri
Ispanaklı Gözleme Yapılışı
Un, tuz ve suyu iyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. İçi için çok ince kıyılmış ıspanak yaprağını tuz, karabiber ve pulbiber ile karıştırın. Açtığınız hamurlardan birinin ortasına bu karışımdan koyup kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın. Hamurlar ve iç bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra çok az zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Sıcakken her böreğin üzerine bir dilim kaşar peyniri koyup servis yapın.
Aşçının notu: Hamur çok yumuşak olursa un ilave edebilirsiniz.
TARİF DETAYBilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Zeytinyağlı Ispanak
Malzemeler
1 kg ıspanak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
1 tutam tuz
Zeytinyağlı Ispanak Yapılışı
Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın ve ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Ispanağı ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Ilık olarak servis yapın.
TARİF DETAYBilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak Yaprağı Sarması
Malzemeler
2 kg ıspanak
500 gram kıyma
2 dilim bayat ekmekiçi
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ispanak Yaprağı Sarması Yapılışı
Ispanağın iri yapraklarını ayırıp, iyice yıkayın. Kaynamakta olan suyun içine koyup, çok kısa süre bekletin. Ateşin üzerinden alıp, suyunu süzün. Ayrı bir yerde kıyma, ekmek içi, tuz, karabiberi karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı, ıspanak yapraklarının ortasına koyup sarın. Derin bir tencerenin içine yağ koyun. Sarmaları dizin. Üzerine limon suyu gezdirin. 15 dakika orta ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY