Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler

Ispanak çorbası

Malzemeler

Yarım kg yıkanıp doğranmış ıspanak 

2 çorba kaşığı tereyağı 

3 çorba kaşığı mısır unu 

1 adet orta boy doğranmış soğan 

1 diş sarmısak 

5 su bardağı sebze suyu 

1 çay kaşığı kimyon 

Tuz, krema 

Ispanak çorbası Yapılışı

Yağı bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı kavurun. Pembeleşen soğan ve sarmısağa mısır ununu ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Kaynamış halde olan sebze suyunu yavaş yavaş ekledikten sonra ıspanakları ve kimyonu da karışıma ilave edin. Kısık ateşte ıspanaklar iyice ölünceye kadar pişirmeye devam edin. Pişme işleminden sonra ılınana kadar bekleyin. Ilınan çorbayı blenderden geçirip ağız tadınıza göre krema ile servis edin.

 

Aşçının notu: Çorbanın pişme süresi yaklaşık 30 dakikadır. Ispanak çorbasını parmesan kıtırları ile servis yapabilirsiniz

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...