Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak çorbası
Malzemeler
Yarım kg yıkanıp doğranmış ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı mısır unu
1 adet orta boy doğranmış soğan
1 diş sarmısak
5 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, krema
Ispanak çorbası Yapılışı
Yağı bir tencereye alıp soğan ve sarmısağı kavurun. Pembeleşen soğan ve sarmısağa mısır ununu ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Kaynamış halde olan sebze suyunu yavaş yavaş ekledikten sonra ıspanakları ve kimyonu da karışıma ilave edin. Kısık ateşte ıspanaklar iyice ölünceye kadar pişirmeye devam edin. Pişme işleminden sonra ılınana kadar bekleyin. Ilınan çorbayı blenderden geçirip ağız tadınıza göre krema ile servis edin.
Aşçının notu: Çorbanın pişme süresi yaklaşık 30 dakikadır. Ispanak çorbasını parmesan kıtırları ile servis yapabilirsiniz
Bilinmeyen Ispanaklı Tarifler
Ispanak Yaprağı Sarması
Malzemeler
2 kg ıspanak
500 gram kıyma
2 dilim bayat ekmekiçi
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ispanak Yaprağı Sarması Yapılışı
Ispanağın iri yapraklarını ayırıp, iyice yıkayın. Kaynamakta olan suyun içine koyup, çok kısa süre bekletin. Ateşin üzerinden alıp, suyunu süzün. Ayrı bir yerde kıyma, ekmek içi, tuz, karabiberi karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı, ıspanak yapraklarının ortasına koyup sarın. Derin bir tencerenin içine yağ koyun. Sarmaları dizin. Üzerine limon suyu gezdirin. 15 dakika orta ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri