Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Sosisli Rulolar Tarifi (9 adet)
3 su bardağı un
10 gram kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
İçi için:
9 adet uzun sosis
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
DERİN bir kasede 3 su bardağı un, kuru maya, 1 çay kaşığı tozşeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve içine ılık süt, sıvıyağı koyup yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı 4 parmak genişliğinde ve 30 cm uzunluğunda açın. Kenarları düz olacak şekilde kesin. İçlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Her bir hamura 1 adet sosisi verev olacak şekilde yerleştirip sarın. Hazırladığınız sosislileri fırın tepsisine dizin ve 15 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Fırında Patates Köftesi Tarifi (15 adet)
5 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1/4 demet maydanoz
Tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Patatesleri haşlayıp soyun. Soğanı rendeleyin. Ekmek dilimlerinin içini ufalayın. Maydanozu ince ince kıyın. İyice ezdiğiniz patateslerin içine yağ hariç diğer malzemelerin tümünü koyup, yoğurun. Patatesten küçük parçalar koparıp, dilediğiniz şekli verin (elinizi zeytinyağına batırırsanız köfteler yapışmaz). Yağlanmış bir tepsiye patates köftelerini dizin. 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Arzuya göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, sıcak ya da soğuk servis yapın.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Sosisli Sıcak Kanepe Tarifi (6 kişilik)
4 adet sosis
1 adet yumurta
Bir buçuk çorba kaşığı yoğurt
1 adet yufka
Kızartmak için:
Sıvıyağ
BİR kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Yufkayı düz bir zemine serin ve her tarafına yoğurtlu karışımdan sürün. Sosisleri yufkanın tam orta kısmına boylamasına yan yana yerleştirin. Yufkanın bir tarafını diğer tarafın üzerine kapatın ve üzerine tekrar kalan yoğurtlu karışımdan sürün. Yufkayı sıkıca rulo şeklinde sarın ve 1 gece buzdolabında bekletin. Daha sonra 1 parmak kalınlığında kesin ve bol kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Omaç Tarifi (6 kişilik)
1 adet bütün bayat ekmek
1 adet soğan
2 diş sarmısak, 2 adet sivri biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz, tuz, karabiber
EKMEĞİ hafifçe ıslatarak, elinizle leblebi iriliğinde ufalayın. Kıyılmış soğan, sarmısak, sivri biber, küp doğranmış domates, biber salçası, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine ufalanmış bayat ekmeği ekleyin. Daha sonra çatalla ezdiğiniz beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu ilave ederek yoğurun. Harçtan parçalar kopararak istediğiniz şekli verin. Soğuk olarak servis yapın.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Mercimek Topları Tarifi (üye tarifi)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı rende kaşar
1 yumurta
tuz
karabiber
3-4 dal taze soğan
aldığı kadar galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Bulamak için mısır unu
Kırmızı mercimeği tencereye alıp üzerini iki parmak aşacak kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan mercimekleri tel süzgeçten süzün ve akan suyun altında iyice durulayın.
Yoğurma kabına alıp içine yumurta,kaşar rendesi, ince doğranmış taze soğan, tuz,karabiber ve aldığı kadar galeta unu ekleyip yoğurun.( kıvamı bildiğimiz kuru köfte kıvamında olacak)
10-15 dakika buz dolabında bekletin.
Sıvı yağı kızdırın.
köfteleri şekillendirip mısır ununa bulayın ve kızartın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Aşçının notu: köfteleri bol yağda kızartırsanız dağılıyor benden demesi:) * köftenin hamuruna maydonoz ve değişik baharatlarda ekleyebilirsiniz
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Mini Sandviçler Tarifi (80 adet)
1 kg un
5 tatlı kaşığı tozşeker
60 gram yaş maya
Bir tutam tuz
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanından az sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
5 su bardağı su
Üzerine:
Yumurta sarısı
İçine:
Krem peynir
Peynir, domates, salatalık,
jambon ya da köfte
TÜM malzemeyi yoğurun. 5-10 dakika bekletin. Tekrar yoğurup, 15 dakika bekletin. Hamurdan iri bezeler koparıp, yuvarlayarak şekil verin. 15 dakika daha bekletin. Üzerine isteğinize göre yumurta sarısı (ve arzu ederseniz susam) sürün ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra üzerlerine, önceden yumurta sarısı sürdüyseniz sıvıyağ, sürmediyseniz su serpin. Sandviçler soğuduktan sonra içine, isteğinize göre hazırlayacağınız malzemeyi koyup, servis yapın.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Meyveli Kanepe Tarifi
Çiçek kurabiye kalıbı ile kesilmiş ekmek
100 gram süzme yoğurt
2-3 çorba kaşığı bal (damak zevkinize göre ayarlayın)
Kayısı ve kiraz
Çiçek şeklinde kesilmiş ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ve bal karışımını sürün. Üstlerine taze meyveleri yerleştirip servis yapın.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Minik Sandviçler Tarifi (10 kişilik)
1 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
Yumurta sarısı
1 adet rendelenmiş havuç
Süzme yoğurt
Biber salçası
Kimyon
Çekilmiş ceviz
Nane
1 kahve fincanı ılık sütün içinde 1 çorba kaşığı kuru mayayı eritin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve bir tutam
tuz serpip, kabarana dek bekletin. Ardından, aldığı kadar unla hamur yapın. Elinizi sıvıyağa batırıp, hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparın ve oval şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden
ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ayrı bir yerde 1 adet havucu rendeleyip, az yağda soteleyin. İçine
çok az miktarda süzme yoğurtla, biraz tuz ekleyin. Başka bir kenarda, biber salçasının içine kimyon, çekilmiş ceviz ve nane karıştırın. Sandviç ekmeklerinin içine bu malzemelerden paylaştırıp servis yapın.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Kıtır Tarifi (16 adet)
125 gram beyaz peynir
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım demet dereotu
2 su bardağı un
Bir tutam karbonat, tuz
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu
DERİN bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, margarin, ince kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın Elenmiş un ve karbonatı ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle yayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp tırtıklı bir ruloyla şeritler halinde kesin. Haşhaş tohumu serpin ve
önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar piflirin
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
İki Katlı Kanepe Tarifi (10 adet)
Biber salçalı harç:
100 gram beyaz peynir
1 çay kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı mayonez
2-3 adet ince kıyılmış kornişon turşu
Bir tutam karabiber
Peynirli harç:
150 gram beyaz peynir
1 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz lPulbiber
5 dilim esmer ekmek
5 dilim beyaz ekmek
Süslemek için:
Kırmızı biber ve maydanoz
ÖNCELİKLE biber salçalı harç için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Esmer ekmek dilimlerinin kenarlarını alın ve dikdörtgen şeklinde kesin. Daha sonra peynirli harç için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Beyaz ekmek dilimlerinin de kenarlarını alın ve dikdörtgen şeklinde kesin. Alta esmer ekmek dilimi koyup üzerine biber salçalı karışımdan sürün. Üzerine beyaz ekmek dilimi kapatın ve peynirli harçtan sürün. Kalan diğer ekmek dilimlerini de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerini dilimlenmiş kırmızı biber ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Bildikleriniz dışında 11 farklı atıştırmalık
Beyaz Hindiba Yaprağında Aperitifler Tarifi (4 kişilik)
Servis için:
6 adet beyaz hindiba
Kısırlı dolgu için:
1 adet beyaz hindiba
1 su bardağı kısırlık bulgur
Yeteri kadar sıcak su, 2 adet domates
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı limon suyu, tuz
2 çorba kaşığı nar ekşisi, 6 dal maydanoz
Süslemek için:
Beyaz hindiba ve pulbiber
Karidesli dolgu için:
1 adet beyaz hindiba
200 gram karides, 3 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber, tuz, karabiber
Süslemek için:
Frenk soğanı
Labne peynirli dolgu için:
1 adet beyaz hindiba
4 çorba kaşığı labne peyniri
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema, 4 dal Frenk soğanı
Süslemek için: Limon kabuğu rendesi ve kıyılmış Frenk soğanı
Kısırlı dolgu için bulguru kapaklı bir kaba alıp üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu iyice çekene dek bekletin. 1 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için uç kısmından 2 cm kesin ve ince kıyın. Bulgurun üzerine küçük küpler halinde doğranmış domates, biber salçası, nar ekşisi, limon suyu ve tuz ekleyip iyice harmanlayın. Üzerine kıyılmış beyaz hindiba ve maydanoz ilave edip karıştırın. Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök taraflarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Kıyılmış hindiba yaprakları ve pulbiberle süsleyin. Karidesli dolgu için karideslerin 1/3'ünü kıyın. Kalanları bütün bırakın. Beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısmından itibaren 2 cm kesin. Sonra boylamasına ikiye bölüp, ince kıyın. Tereyağını eritip, kıyılmış karides, bütün karides, beyaz hindiba, pulbiber, karabiber ve tuz ekleyip birlikte soteleyin. Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Frenk soğanı ile süsleyin. Labne peynirli dolgu için labne peyniri, yoğurt ve kremayı bir kasede karıştırın. Üzerine ince kıyılmış Frenk soğanı ekleyin. Servis için kullanacağınız 2 adet beyaz hindibanın burukluğunu almak için kök kısımlarından 2 cm kesip, yapraklarına ayırın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Limon kabuğu rendesi ve kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyin.
Aşçının notu: Beyaz hindiba yapraklarını, içlerine koyduğunuz damak zevkinize uygun olarak hazırlanmış her çeşit dolgu malzemesiyle sunabileceğiniz gibi farklı dip soslara banarak da kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri