Beş çaylarınız zenginleşecek
GÖÇMEN PASTASI(8 Kişilik)
Malzemeler:
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
Üç buçuk su bardağı un
Krema için:
1 kg süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Süslemek için:
Portakal kabuğu
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremanın yarısını ayırın. Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayı sürün. Jülyen doğranmış portakal kabuğuyla süsleyin.
Beş çaylarınız zenginleşecek
JAMBONLU RULO KREP(6 Kişilik)
Malzemeler:
Krep için: 3 su bardağı un
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tozşeker
İçi için:
Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt
Yarım paket krem peynir
2 diş sarmısak
200 gram jambon
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 adet salatalık turşusu, tuz
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Üzerine:
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Krep için un, yumurta, süt, tuz ve şekeri karıştırıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp karışımdan bir buçuk kepçe dökün. Yayılmasını sağlayıp, altlı üstlü pişirin. Kalan hamurla aynı işlemi tekrar ederek elde edeceğiniz 6 adet krebi pişirin. Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp blenderden geçirin. Başka bir yerde süzme yoğurt, krem peynir, zeytinyağı, dövülmüş sarmısak, tuz ve kıyılmış dereotundan bir tutam koyup karıştırın. Düz bir zemine yağlı kağıt serin. Altı adet krebi dikdörtgen oluşturacak şekilde dizin. Hazırladığınız harçtan 3-4 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kreplerin üzerine sürün. Jambon dilimlerini aralık bırakmadan harcın üzerine dizin. Dikdörtgenin kısa kenarına közlenmiş biberleri ve salatalık turşularını dizin. Rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dolaptan çıkartıp ayırdığınız harç ile kaplayın. Harcın üzerini de kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Beş çaylarınız zenginleşecek
LİMONLU PARFE(6 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet yumurta
300 ml (bir buçuk su bardağı) krema
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
3 adet limon
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını cam bir kasede bir tutam tuzla birlikte, katı bir köpük olana dek mikserle çırpın. Diğer tarafta yumurta sarılarını krema, pudraşekeri, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile çırpın. Köpük halindeki yumurta aklarını diğer karışıma ekleyip karıştırın. Kare bir kalıba karışımı yayın. Bir gece buzlukta bekletin. Dilimleyip frenk üzümü ile birlikte servis yapın.
Beş çaylarınız zenginleşecek
SOSİSLİ PAKET BÖREK(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı pekmez
İç malzemesi için:
3 adet sosis
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Halka doğranmış sosisleri, ketçap ve tuzu ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Yağlanmış tepsiye 4 adet milföyü yerleştirin. Hazırladığınız karışımı milföylerin ortasına paylaştırın. Üstlerine, kalan milföy hamurlarını yerleştirin. Üstteki hamurların ortalarını (+) şeklinde kesin. Kesik uçları yanlara doğru açın. Yumurta sarısına pekmezi ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine bu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 190 derecede fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler