Baştan çıkaran lezzet: Çikolata
DAMLA ÇİKOLATALI KEK(8-10 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı damla çikolata
4 adet yumurta, bir tutam tuz
4 kahve fincanı tozşeker
1 paket vanilya, 1 çay bardağı krema
Yarım çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzerine:
Damla çikolata
Hazırlanışı:
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akının içine tuz ilave edip, kar haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Diğer yandan yumurta sarılarını tozşeker ve vanilya ile birlikte çırpıcı ile boza kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra krema ile yoğurdu ekleyin. Tahta bir spatula ile karıştırıp, yavaşça yumurta aklarını ekleyin. Elenmiş kabartma tozu ve unu katıp, en son damla çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve kolay çıkması için yağlanmış-unlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerini damla çikolata ile süsleyerek, servis yapın.
Baştan çıkaran lezzet: Çikolata
ÇİKOLATALI KURABİYELER(70 Adet)
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
İki buçuk çorba kaşığı tereyağı
100 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un Üzeri için:
100 gram bitter çikolata
100 gram beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın ve üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Karışıma rendelenmiş bitter çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp iyice karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karışıma un ekleyin. Hazırladığınız hamurdan mandalina iriliğinde bir parça alarak, iki parmak kalınlığında silindir şeklinde yuvarlayın. Daha sonra bu hamurdan bir parmak uzunluğunda parçalar kesip elinizle yuvarlayıp top kurabiyeler elde edin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Tepsiyi 200 dereceye ayarlanmış fakat önceden ısıtılmamış fırına koyup 20 dakika, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün. Tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Üzeri için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri çikolataya batırıp servis tabağına alın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp krema ile karıştırın. Benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Baştan çıkaran lezzet: Çikolata
BARDAKTA KAHVELİ KEK(6 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım su bardağı un
3/4 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı neskafe
Bir tutam tuz
6 adet yumurtanın akı (soğuk olacak)
2 çorba kaşığı neskafe (sıcak su ile sulandırılmış)
Yarım çay kaşığı krem tartar
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
Üzerine: Krem şanti
Neskafe
Hazırlanışı:
Un, tozşekerin yarısı, neskafe ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta mikserle çırpın. Daha sonra içine neskafe, krem tartar ve vanilya ekstratını ekleyip, sabun köpüğü halini alana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Kalan tozşekeri ekleyin ve krema kıvamını alana kadar mikserle çırpın. Unlu karışımı katın ve temiz, kuru bir kaşıkla şöyle bir karıştırarak birbirine yedirin. Kağıt bardakların içini yağlayıp kek karışımını bardakların 3/4'ünü kaplayacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krem şanti ve neskafe ile süsleyip servis yapın.
Baştan çıkaran lezzet: Çikolata
BİSKÜVİLİ ÇİKOLATA RULOLARI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 paket (80 gram) beyaz çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 adet muz
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
5 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Daha sonra yağlı kağıt üzerine 4 cm eninde ve 10 cm boyunda olacak şekilde sürüp, 4 adet beyaz, 4 adet siyah çikolata şeridi hazırlayın. Soğuk bir yerde 5 dakika bekletin. Bu arada bisküvili karışımı hazırlamak için, bisküvileri toz haline getirip bir kaba alın. Üzerine ezilmiş muz, tereyağı, süt, tozşeker ve kakao ilave edip iyice karıştırın. Harçtan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar yapın. Üstlerine bastırıp hafifçe yassılaştırın. Çikolatalı şeritleri oda sıcaklığında 1 dakika bekletip (çikolata şeritleri kıvrılacak yumuşaklıkta olmalı, çok sertleşmişlerse kıvrılırken kırılabilir) bisküvili topların etrafına sarın. Birkaç dakika soğutarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar