Adı ve tadı tarihten gelen lezzet "Harput köfte"
Tarihi 17. yüzyılın başına uzanan, Anadolu mutfağına Arap Yarımadasından geldiği bilinen, halk arasında içli köfte olarak anılan fakat kullanılan malzeme ve hazırlanışı itibarıyla içli köfte ile farklılık gösteren Harput köfte, Elazığ mutfağında hazırlanan yemeklerin baş tacı olmaya devam ediyor. Tarihi Oğuzlara dayanan ve kendine özgü 150'ye yakın yemek çeşidine sahip Elazığ mutfağında uğraş ve emek isteyen bir sürecin ardından hazırlanan Harput köfte, gastronomi turizminde marka değer olma yolunda ilerliyor. Bu lezzetin müdavimlerinden olan Muammer Çorbacıoğlu (55), açıklamalarda bulundu.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL