* Az ve sık beslenmeye özen göstermeli, günde 6 öğün tüketmeliyiz.

* Birbirini takip eden öğünler arasındaki zaman aralığı 2-3 saat olmalı, gün içinde 4 saatten fazla aç kalmamaya özen göstermeliyiz.

* Vücudun hareketliliğini ve kan dolaşımı akışkanlığını sağlamak için, günde en az yarım saat yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

* Hayatımızda önemli bir yeri olan suyu, günde en az 8 su bardağı olacak şekilde tüketmeliyiz.

* Sofralarımızda tam tahıl ürünlerine yer vermeliyiz. Lif oranı yüksek olan meyve, sebze ve baklagilleri sıklıkla tercih etmeliyiz.

* Özellikle doymuş yağ içeriği yüksek olan katı yağların hayatımıza girmesine izin vermemeli, yağ ihtiyacımızı sıvıyağlardan karşılamalıyız.

* Pişirme yöntemleri arasında çok sağlıklı olmayan kızartma ve kavurmadan uzak durmalıyız.

* Tekdüze beslenmekten ve hep aynı besinleri tüketmekten kaçınmalı, soframızda çeşitlilik yaratmalıyız.

* Günde 5-9 porsiyon taze sebze ve meyve tüketmeye özen göstermeliyiz.

* Alkol tüketimi konusunda dikkatli olmalı, aşırıya kaçmamalıyız.

* Kanser riskini azaltmak için soframızda antioksidan (yeşil ve renkli sebze-meyveler, yağlı kuruyemişler) besinleri yeterince kullanmalıyız.

* Tuz tüketimini azaltmalı, günde 2 çay kaşığından fazla tuz tüketmemeliyiz.

* Kalsiyum yönünden zengin olan süt ve süt ürünlerine beslenmemizde yeteri kadar yer vermeliyiz.

* Deniz balıkları ve yağlı kuruyemişler de, içerdikleri Omega-3 yağ asidi nedeniyle tercih edilmesi gereken besinler arasında yer almalı.

* Etlerin yağlı kısımları ve tavuk derileri gibi hayvansal besinlerde bulunan yağ tüketiminden kaçınmalıyız.

* Sosis, salam, sucuk, pastırma gibi işlenmiş şarküteri ürünlerini olabildiğince seyrek tüketmeliyiz.

* Demir kaynağı olan et ürünleri, yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve pekmeze öğünlerde yeterli miktarda yer vermeliyiz.

* Florlanmış içme sularını tercih etmeliyiz.

* Süt ve süt ürünlerinin kaymak kısımlarını tüketmekten kaçınmalıyız.

* Peynir, zeytin gibi besinlerde az tuzlu olanları tercih etmeli veya suda biraz bekletmek suretiyle fazla tuzunu almalıyız.

* Ev dışında da besin seçimine ve hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz.