Üniversitelerde en çok tercih edilen bölümlerden biri haline gelen gastronomi, son yıllarda hemen herkesi meşgul eden sosyal medya paylaşımlarından akademi kaynaklı yayınlara, özel ilgi dahilinde hazırlanmış kitaplara kadar dünya ve yerel mutfakların mihmandarı konumunda. 26 yıl önce Türk Mutfağı'nın değerlerini hem tarif hem de kültür bazında koruma ve değer katma misyonuyla yayın hayatına başlayan dergimiz geçen zamanda binlerce tariften oluşan arşiviyle Türkiye gastronomisinin sayılı yayınlarından biri haline geldi.

Profesyonel şefler ve amatör ruhlu yemek ustalarının katkılarıyla hazırladığımız tüm bu yayınlar hem web sitemiz hem de sosyal medya hesaplarımızda farklı içerikleri siz değerli okurlarımızla ve takipçilerimizle paylaşıyoruz. Sizlerden gelen eleştiriler, istekler ve güzel sözler başımızın tacı olmakla birlikte görev aşkıyla ve Türk Mutfağı'na olan saygımızla bizleri neler yapabileceğimiz konusunda daha fazla araştırma yapmaya teşvik ediyor.

Geleneksel mutfaklarımızı daha bilinir kılıp sürdürülebilirliğini sağlamak için kent mutfakları bazında yapacağımız çalışmaların ilki Afyonkarahisar'da olacak. Bir grup şef ve yemek yazarıyla Afyonkarahisar'a yapacağımız keşif dolu seyahat çeşitli yayınlarımızda paylaşımlar ve değerli bir kitap çalışması ile kitaplığınızda özel bir yere sahip olacak. Devamında da ülkemizin çok değerli diğer şehirlerinde de bu çalışmalarımıza devam etmeyi planlıyoruz.

2021 yılının bu son sayısıyla 2022'yi de karşılayacağız. Aralık-Ocak ayı birlikte olacak şekilde planladığımız bu sayıda mevsimin en güzel lezzetleriyle hazırlanmış tarifler ve öneriler mutfağınızdaki baş yardımcınız olacağını umuyorum.
Güzel bir yıla başlangıç yapıp hep aynı keyifle devam etmesi dileğiyle.