“Bazlama Kahvaltı” Çeşme’den Teşvikiye’ye geldi

Ebru Ayaşlılar Sezer sofra.com.tr için yazdı...

Özellikle haftasonları eş dost bir araya gelip dışarıda kahvaltı etmeyi çok seviyoruz. Size bu hafta Teşvikiye'ye Çeşme'den getirdiği meşhur kahvaltısını taşıyan bir mekandan bahsedeceğim; "Bazlama Kahvaltı"

Ege'de kahvaltının tadı başkadır. Geçtiğimiz yaz Alaçatı tatilimizde keşfettik Bazlama Kahvaltı'yı. Çeşme Dalyan'daki bu mekanda haftanın her günü gün boyu kahvaltı servisi veriliyor.

Girişteki tabelasında yazıyordu; "DOYMADAN KALKMAK YASAK" diye. Doymadan kalkmanın imkansız olduğunu ispatlarcasına yemyeşil kocaman bahçede oturduğumuz anda masamız bir anda donatıldı. Masada yok yoktu. Yeşil örtülerin üzerindeki mavi tabaklar ve ortadaki ahşap özel yapım kahvaltı servisleri inanılmaz bir görsel şölenin başlangıcı gibiydi. Masaya bir anda gelen rengarenk mis kokulu reçeller, peynir çeşitleri, taptaze yeşillikler, kurutulmuş domatesten yapılmış acuka, patlıcan köz, kendi ürettikleri zeytin çeşitleri, çeşit çeşit gözlemeler, pufidik pufidik pişiler ve en baştan çıkartıcı kısmı sıcacık bazlamalar. O sıcacık bazlamaların üstüne sürülen Trabzon'dan gelen tereyağı, Kayseri'den ev yapımı sucuk, karadut receli ve lor peyniri ... Hepsi nefis. Hele o masaya sonradan gelen domates ve biberin inanılmaz kokusuyla bütünleşmiş menemen. Mekanda masa tam bir festival alanına dönüşüyor. Ege'nin kahvaltısı böyle oluyor işte; rengarenk ve taptaze.




Çeşme'nın meşhur Bazlama Kahvaltısı, sevenlerinin ısrarına dayanamayıp bu kış sezonunda İstanbul'da olma kararı aldı. 2 ay boyunca Karaköy'de Muazzam'ın haftasonları kahvaltı servisinde tüm lezzetlerini ve servisini taşıdı mekana. Ancak kapılarda kuyruk oluşmaya başlayınca daha büyük bir mekan arayışına girip, Ocak ayı itibari ile Teşvikiye'de 1901 Salad Bar'da Cuma - Cumartesi - Pazar günleri saat 16.00'ya kadar nefis kahvaltısı ile hizmet vermeye başladılar. Bana kalırsa buraya da sığamayacaklar ve önümüzdeki sene kendileri için ayrı bir mekan açacaklar.

Bazlama Kahvaltı'nın hikayesi biraz eskiye dayanıyor aslında. 90'lı yıllarda Çeşme Dalyan yolunda açılan Afrodit Otel'in son yıllarda kahvaltısının otelden daha çok öne çıkması sonucunda otelin sahibi ailenin kızı Sinem Tuncer'in geçtiğimiz yıl profesyonel iş hayatını bırakıp sadece annesi Nurten Hanım'ın meşhur kahvaltısını sundukları Bazlama Kahvaltı'yı açması ile tüm aile bu işin içinde bulmuş kendisini.

Teşvikiye House Cafe'nin yanındaki sokaktan girince hemen karşınıza çıkıyor Bazlama Kahvaltının tabelası. Çeşme'deki konseptin aynısını taşımışlar buraya da. Ürünler taptaze Çeşme'den geliyor. Gözlemeler, bazlamalar mekanın girişinde gözünüzün önünde hazırlanıyor. Kahvaltı konsepti "bitmeyen kahvaltı yapmışlar" dedirtecek cinsten. Siz "doydum yeter" diyene kadar masanızdaki ürünler sürekli yenileniyor. Çayınız masanıza nostaljik masa sobaları üstünde geliyor. Ve kişi başı ödediğiniz ücret sadece 40 TL.

Ebru SEZER
İnstagram:@gezenayaklarcom
Twitter:@gezenayaklarcom
Facebook:@gezenayaklarcom
Snapchat:@ebruaysezer

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...