HİNDİYİ, göğüs ve sırt olmak üzere ikiye ayırın. Ayrılan etlerden birinin kemikleri ve derisini zedelemeden çıkarıp, düz bir zemine elinizle açtırarak koyun. Diğerinin de etinin bol olduğu bölümleri bıçakla alın ve kemiklerini çıkardığınız bölümdeki etsiz kısımlara yama yapın. Artan etleri, içine sarılmak üzere kıyma olarak çekin. Kıymayı bir kaba alarak, kabukları ayıklanmış fıstık, yumurta akı ve yağ ilavesiyle yoğurun. Tuz ilave edin. Açılmış olan hindiye bu malzemeyi koyup sarın ve rulo şekline getirerek 180 derecelik fırında 50-60 dakika kadar kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyin. Sosuyla birlikte servis yapın. Sosun hazırlanışı: Hindinin kemiklerini, hindi sarması ile fırınlayın. Kızarmış kemikleri bir miktar su ile 1,5 saat kadar ağır ağır kaynatıp, süzdürün.