Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Alkollü

MALZEMELER

    600 gram tavuk göğsü
    6 adet kiraz domates
    2 adet dolmalık biber
    1 su bardağı sıvıyağ
    Tuz, kekik, karabiber
    Enginarlar için:
    6 adet enginar
    20 adet arpacık soğan
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Bir buçuk kahve fincanı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı un
    1 adet limonun suyu
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    5 su bardağı su, tuz
    Sos için:
    1 litre tavuk suyu
    2 su bardağı enginarın zeytinyağlı suyu
    1 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Dört buçuk çorba kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı beyaz şarap
    1 kahve fincanı krema
    1 adet küp doğranmış domates
İlk olarak enginarları temizleyin. İç kısmındaki tüylü bölümü kaşıkla çıkartın. Tencerenin içine önce
ayıklanmış arpacık soğanları, üzerine de enginarları dizin. Bir kabın içinde un, limon suyu, zeytinyağı, sıvıyağ, tuz, şeker ve suyu karıştırın. Bu karışımı tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1 saat pişirin. Bu arada etleri uzunlamasına çok ince dilimleyin. Et döveceği ile, incecik olacak şekilde dövün. Tuz, karabiber ve kekik ile lezzetlendirin. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Soğuyan enginarları ortadan ikiye kesin. Enginarları kızarmış tavuklara sarın. Küp doğranmış domates ve biber parçalarını kürdanla tavuklara tutturup bir tencereye dizin. Sos için enginar suyu ve tavuk suyunu karıştırıp kaynatın. Bir tavada şarabı kaynatıp çektirin. Tavuk ve enginar suyuna ekleyin. Başka bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ekleyip kızdırın. Unu ekleyin. Birkaç dakika kavurup tavuk suyuna ekleyin. Çırpma teliyle karıştırın. Ağır ateşte 15-20 dakika kaynatıp süzün. Son olarak domates ve kremayı ekleyip karıştırın. Sosu, tenceredeki enginarlı tavukların üzerine gezdirin. Bir-iki taşım kaynatıp sıcak servis yapın.