MALZEMELER
100 gram tavuk göğsü
2 adet küçük boy kabak
2 adet küçük boy patlıcan
2 adet küçük boy kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu, tuz
1 tatlı kaşığı parmesan peyniri
1 adet lavaş ekmeği
Marine için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soya sosu
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı hardal
Pulbiber
toz kırmızıbiber
KABUKLARINI soyduğunuz 1'er adet kabak ve kırmızı biberi fırında yumuşayana kadar pişirin. 1 adet patlıcanı közleyin ve kabuklarını soyun. Sebzeleri zeytinyağı, limon suyu, parmesan peyniri ve tuz ile birlikte blenderden geçirin. Kalan sebzeleri dilimleyerek ızgara yapın. Diğer tarafta marine için zeytinyağı, soya sosu, kekik, hardal, pulbiber ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Uzun şeritler halinde doğradığınız tavuk göğsünü bu sosa bulayıp 2-3 saat beklettikten sonra ızgara yapın. Parmesan peynirli sosu lavaş ekmeğine sürün. Üzerine ızgara yaptığınız sebzeleri, en üste de tavuk göğsünü yerleştirip rulo şeklinde sarın.