Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet tavuk göğsü
    3 su bardağı su
    5 çorba kaşığı tereyağı
    5 çorba kaşığı un
    Yarım çay bardağı sirke
    Tuz
    çorba kaşığı kıyılmış sarmısak
    Üzeri için:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pulbiber
TAVUK etini suda haşlayıp, sonradan kullanılmak üzere suyunu kenara ayırın. Eti iri parçalar halinde didikleyin. Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağında unu pembeleşene dek kavurun. Tavuk suyu, sirke ve sarmısak ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, 5 dakika pişirin. Tavuk etini servis tabağına alın. Üzerine tavuk
sulu karışımı gezdirin. Tereyağında kızdırılmış pulbiber ekleyip servis yapın.