Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    600 gram hindi göğsü
    2 adet soğan
    1 su bardağı süt
    2 adet tırnak pide
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı tereyağı
    8 adet kiraz domates
    2 adet sivri biber
    1 su bardağı süzme yoğurt
    Tuz,
    kekik,
    toz kırmızıbiber
    Patlıcan söğürme için:
    4 adet patlıcan
    2 adet dolmalık biber
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 diş sarmısak
    2 adet domates
    6 dal maydanoz
    Tuz,
    karabiber
    Domates sos için:
    1 kg domates
    5 diş sarmısak
    5 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
HİNDİ etini uzunlamasına 3 parçaya ayırın. Her parçayı bıçağı yan tutarak, verev havuç keser gibi ince ince dilimleyin. 1 adet soğanı rendeledikten sonra elinizle sıkarak suyunu çıkarın. Süt, soğan suyu, zeytinyağı, kekik ve toz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Hindi etini bu karışımın içine koyup, buzdolabında bir gece bekletin. Kalan soğanı temizleyip, çok ince halka şeklinde doğrayın. Bir parça hindi ve bir halka soğan olarak 4 adet şişe dizin. Izgarada önlü-arkalı pişirin. Pideleri uzunlamasına şaşlık boyunda ve eninde 4 parça olarak kesin. Tereyağını bir tavaya alıp, pideleri önlü arkalı kızartın. Patlıcan söğürme için patlıcan ve biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup, küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip üzerine ince kıyılmış sarmısak ekleyin Bir-iki dakika sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Suyunu çekmeye başlayınca patlıcan ve biberi ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp kıvam alana dek pişirin. Kıyılmış maydanozu katın. Domates sos için domates ve sarmısakları soyup ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, sarmısağı kokusu çıkana dek kavurun. Üzerine domatesi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte domates suyunu çekene ve kıvam alana dek pişirin. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Sivri biberleri dilimleyin ve ızgarada pişirin. Tabaklara önce pideleri yerleştirin. Üzerine şişten çıkardığınız şaşlıkları koyun. Izgara domates ve biberle süsleyin. Domates sos, patlıcan söğürme, yoğurt eşliğinde servis yapın.