MALZEMELER
Yarım kg piliç biftek
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Garnitür için:
1 adet havuç
1 adet kabak
5-6 adet taze fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz,
karabiber
Sos için:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 diş sarmısak
6 dal dereotu
Piliç biftekleri önce parmak kalınlığında daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Çöp şişlere dizin. Una ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Bu arada havuç, kabak ve fasulyeyi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çok az sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ve tavukları servis tabağına alın. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Dövülmüş sarmısak ve çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu sebzeli tavuk panenin yanında servis yapın.