6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg piliç biftek
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı un
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Garnitür için:
    1 adet havuç
    1 adet kabak
    5-6 adet taze fasulye
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Tuz,
    karabiber
    Sos için:
    4 çorba kaşığı yoğurt
    2 çorba kaşığı mayonez
    1 diş sarmısak
    6 dal dereotu
Piliç biftekleri önce parmak kalınlığında daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Çöp şişlere dizin. Una ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Bu arada havuç, kabak ve fasulyeyi kuşbaşı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp sebzeleri 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Çok az sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ve tavukları servis tabağına alın. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Dövülmüş sarmısak ve çok ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sosu sebzeli tavuk panenin yanında servis yapın.