MALZEMELER
300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 tatlı kaşığı köri
2 çorba kaşığı sıvıyağ + 1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tane hardal
Yarım çay kaşığı toz muskat
Tuz
Salata için:
2 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet domates
1 adet marul
4-5 adet küçük boy turp
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tavuk etini köri ve tuz ile harmanlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Tavuk etini tavaya alıp, açık şekilde kızartın. Sosu hazırlamak için hardal, zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve muskatı tavaya alıp, 2-3 dakika soteleyin. Tavuk etini ocaktan alıp, sosla karıştırın. Salata için salatalık ve soğanı kıyıp, domatesi dilimleyin. Marulu iri şekilde kıyın. Bütün haldeki turpları ve diğer salata malzemesini harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip tavuk etlerini yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.